Újabb préda

2014. május 10. 12:19

A modell a régi (nem mondjuk, hogy a megszokott, mert ezt valójában sosem szeretnénk megszokni): tönkretesznek valamit, ami működik, és a helyére állítanak valami mást, aminek a működőképességében csak a kormányzati akarat vakhitű tisztelői bíznak.

2014. május 10. 12:19
A szerk.
NOL

„A papír a miénk, gyűjtsetek inkább használt elemet vagy rongyhulladékot – ezt üzeni az Orbán-kabinet a legújabb szabályozásváltoztatással, véget vetve az iskolai papírgyűjtés több mint fél évszázados, rendszereket és kormányokat zavartalanul túlélt gyakorlatának.

(...)

Magyarázat persze több is van. Az egyik: a hulladékkezelés minden szereplőjét le kell tolni a színről, mert a piacot kinézte magának valaki, aki nagyon nem szereti a konkurenciát.

A másik még hajmeresztőbb: a szakmai és pénzügyi önállóságuk maradékától is megfosztott iskolákat az összes olyan kiegészítő finanszírozási lehetőségtől el kell vágni, amely kérdőjelessé teheti számukra az államtól függés kizárólagosságát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispalyas
2014. május 11. 10:44
Aljas gyanúsítgatás. Nevezd meg, ha tudod, ki nézte ki magának?
kaktuszvirág
2014. május 11. 10:33
Már legalább 30 éve volt,amikor nálunk utoljára a gyerekek papírt gyűjtöttek, azóta ment a kukába,az utolsó 5-6 évben az utcára kihelyezett szelektív hulladék gyűjtőbe,most pedig már 1 éve minden házban ott a kék fedelű papírgyűjtő kuka.
trendo
2014. május 11. 10:11
A lényeg: mindent beterelni a nagy állami akolba, mindent saját ellenőrzés alá vonni, és ha hasznot hoz, akkor a holdudvar valamelyik csókosának kiadni. "Országunk sikeresen halad a szoclizmus felépítésének út-ján... " - mondta Kádár János az MSZMP kongresszusán tartott előadói beszédében. :)
Catullus
2014. május 10. 13:56
Ez érdekes, tegnap délután és ma is gyerekek csengettek be papírért. Elvitték még a kartondobozokat is. Akkor most feleslegesen dolgoztak ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!