Veszett fejsze

2014. május 29. 12:11

Pofátlan végkielégítés után itt a pofátlan városi cégvezetői prémium, amiről nekem az egykori jegybankelnök fizetése jutott eszembe.

2014. május 29. 12:11
Kovács András
Kovács András
Délmagyar

Önkormányzati többségi tulajdonú cég vezetője ne vigyen haza prémiumot, ha a társaság veszteséges, alapesetben ez is teljesen normális. Ami nem normális, az a helyzet, amit a harcos rezsicsökkentés eredményezett. Olyan szinten nyúltak bele a piaci folyamatokba, hogy lehetetlen tisztán látni. Az állam nyomja bele a milliárdokat az egyre veszteségesebb távhőszektorba, hogy működőképes maradjon, és az önkormányzat se tehet mást. Mindkettő a mi pénzünkből, (helyi) adónkból, és mondjuk a 27 százalékos, tényleg pofátlanul magas áfából.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2014. május 29. 13:27
MI a gond? Ez a szocialista államszervezés lényege. Adott szolgáltatást nem azzal fizettetünk meg, aki igénybe veszi, hanem az adófizetőkkel. Tessék szépen örülni. A másik megoldás az az igazságtalan rendszer lenne, hogy piaci alapon az fizet egy szolgáltatásért, aki igénybe veszi és annyit, amennyit igénybe vesz belőle. Ezt meg nem szereti a magyar. legalábbis azon része nem szereti, aki nem adófizető, mert akkor más fizet helyette. Ez a rendszer az élősködők világa. Nekik áll a zászló, mert ők vannak mindig többen. Bizony a hülye liberális demokrácia rákfenéje ez, hogy mindenki szavazhat és a többség dönt. Amíg az élősködők vannak többen, ők döntenek.
luga
2014. május 29. 13:19
Akkor nem voltál ennyire okos, mikor havonta emelték a bagóért elprivatizált szolgáltató cégek az áraikat? Az sem izgatott, hogy a biztos nyereséget kikötötték, és ha nem jött volna össze, a költségvetésből pótolták. Az kinek az adójából történt?
freehckr
2014. május 29. 12:45
„állam nyomja bele a milliárdokat az egyre veszteségesebb távhőszektorba, hogy működőképes maradjon” Lásd „szavazatvásárlás” kategória...
freehckr
2014. május 29. 12:45
„Olyan szinten nyúltak bele a piaci folyamatokba, hogy lehetetlen tisztán látni.” A „jobboldali” kormány... hehehe... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!