Megrovás

2014. május 07. 17:48

A tiltakozás beleég a szoborba akkor is, ha a firkát letörlik, s akkor is, ha oda sem írják.

2014. május 07. 17:48
Laczó Balázs
Kisalföld

Közben nekem is az a véleményem, hogy nem vagyunk Horthy katonái és arrogancia övezi az emlékműépítést. Hogy álszentség a történelemben álló egyik felet – a sast – »az államnak« nevezni, míg a másikat – Gábriel arkangyalt – általában az »ártatlan áldozatoknak«, kisurranva a történelmi keretek közül. Hogy kevés lett volna ’44-ben a hatalmi elit a felsorakozó állami alkalmazottak, spiclik és rosszakarók serege nélkül, s hogy a végrehajtás buzgóbb volt annál, mint hogy a leigázó mögé bújhassanak a bűnösök.

A tiltakozás – ami sajnos lepattant a hatalomról – megtörtént a fóliánál komolyabb fórumokon is, a történelem jegyzőkönyvbe vette és ez a szobor úgy fog állni a köztéren, mint a régi, ránk erőltetett alkotások: nagyon sokan nem érzik majd magukénak. Mindig lesz majd, aki meg is rongálja, a sors rendel majd mellé rendőrt és ügyészt, mert egyébként valóban nem szabad a dolgokat összefirkálni.

És nem is kell, mert a tiltakozás beleég a szoborba akkor is, ha a firkát letörlik, s akkor is, ha oda sem írják.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. május 08. 12:33
Az emlékmű problémát jobban megértjük, ha megvizsgáljuk a Júdás jelenség lélektanát. Rettentően rossz érzés vesztesnek lenni, sokakat ez arra késztet, hogy lélekben átállnak a másik oldalra, úgy tesznek, mintha ők is oda tartoznának, átveszik az ellenség hamis vádjait, rágalmait, propaganda szövegét, és már nem megalázott vesztesek,hanem azok, akik számon kérik honfitársaikon nemlétező bűneiket is , még akkor is, ha semmi kilátás, hogy megkapnák érte a harminc ezüstöt.
Mich
2014. május 08. 11:34
Nem, Laczó elvtárs, ezt az emlékművet a ránk kényszerített emlékművekkel SZEMBEN tervezték. De az igaz, hogy 1. azt előre (még a felállítása előtt...) bemocskolták 2. a szovjet/orosz megszállásra is kellett volna utalnia...!
Wendriner
2014. május 08. 09:00
A Kisalföld lassan eléri a hvg szintjét!
1000bocs
2014. május 08. 08:11
A szobor mindenkinek mást jelent. A dolgok mai állása szerint a többségnek nincs baja vele. "a tiltakozás beleég a szoborba?" Nem ég, mert a többség számára a tiltakozók maguk égetik magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!