Az akasztás nehézségei

2014. május 10. 08:24

Nem véletlenül említjük a Dunát. Meggyőződésünk ugyanis, hogy az utcai akasztásnak nincs jövője Magyarországon.

2014. május 10. 08:24
Megyesi Gusztáv
NOL

„Ha legközelebb a Parlament előtt esetleg bennünket vesz körbe pár száz ember szelíd autodafé keretében, semmi mást nem kell tennünk, mint higgadtan a köpdösést szemlélő rendőrökhöz fordulni, s csöndes szóval bejelenteni, hogy magánindítványt kívánunk benyújtani, és akkor ők egyből közbelépnek. Természetesen, ha szórakozottságunkban megfeledkezünk erről, mert hát bolondos tavasz van, akkor sincs még minden veszve, mert lehet, hogy pár nap múlva a rendőrségi eligazításon felvetődik, hogy esetleg mégiscsak garázdaság történt, és bár igaz, hogy addig, mondjuk, már rég a Dunába dobtak minket, ám a garázdák akár százezer forint büntetést is kaphatnak, és ez a lényeg.

Nem véletlenül említjük a Dunát. Meggyőződésünk ugyanis, hogy az utcai akasztásnak nincs jövője Magyarországon. Igaz, hogy 2006 októberében volt már akasztás a Kossuth téren, de csak jelképesen, akkori kormánypolitikusok és újságírók neve lógott a lámpaoszlopokon, a pár méterre lévő színpadról pedig Áder János akkori parlamenti alelnökkel az élen Fidesz-politikusok mondtak lelkesítő beszédeket a hazafiaknak, ám a végén minden hazaáruló életben maradt.

Ennél legalább művészileg volt sokkal emlékezetesebb a fülbemászó és hónapokon át skandált »Gyurcsányt a Dunába / A többit meg utána« rigmus; ehhez az 1944-et idéző Kossuth tér már önmagában is kitűnő háttér, ráadásul a Duna sokkal gazdaságosabb megoldásokat kínál, s mindjárt csoportosat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2014. május 11. 10:12
"Ilyen egy igazi nemzetvezető!" - kommentelte valaki Orbán beiktatási beszéde kapcsán. Milyen igaz kijelentés! És milyen aktuális - ahogyan a Horthy-korszak utolsó kormánya a nyilas kormány volt, ugyanúgy a Kádár-korszak utolsó kormánya az Orbán-kormány lesz - ugyanaz a lumpenproli/tolvaj mentalitás, ugyanaz az erkölcstelenség, ugyanaz az erőszakos, önjelölt elhivatottság. 70 év alatt két ilyen hallatlanul magas kvalitású nemzetvezető csak különleges anyagból gyúrt népnek dukál! Említésre került itt az ellenzék is - és vele megválaszolatlan kérdések: ki/mi is az az ellenzék? mikor ellenzék az ellenzék? mitől lesz ellenzék az ellenzék? Álljon itt kérdőjelként két, napjainkban esküdt ellenzéknek minősített korábbi "NER-partner" példája: dr. Ángyán József agrár-közellenség és Ács Sándorné, a 452 állami hektáros kishantosi biogazdaság frissen kiebrudalt "profitorientált nagybirtokosa". Akik 2005-ben, a már csaknem legendás jobboldali gazdatüntetés vezetésében/szervezésében nyíltan kockázatot vállaló ellenzékiek voltak - még velük/értük ujjongott az egész Fidesz-MAGOSZ vezérkar. Ők konokul most is ugyanazt mondják, mint akkor - feltétel nélkül élet, azaz parasztpártiak! Ha következetességük mellett még mindig/újra ellenzékieknek minősülnek, akkor bizony a hatalom irányultsága semmit sem változott! Az MSZP-s Szanyi Tibor, akkor éppen FVM államtitkár írta a Gazdálkodás c. folyóirat 2003 évi 6. számában: "Magyarországnak –természeti körülményei folytán- szinte behozhatatlan előnyei vannak a szántóföldi gabonatermelésben, amit bizonyít az e szektor tetején ülő vállalkozók elképesztő gazdagsága is." Ők a „versenyképesek”, akik mindent elkövetnek az „elképesztő gazdagságuk” megőrzése érdekében – és kormányváltás ide, kormányváltás oda - meg is van hozzá az erejük. Lásd Kishantos szomorú példáját...
Rockpapa
2014. május 11. 07:58
A nyilasok feleltek a háború után a büneikért(persze csak azok ,akik nem álltak be gyorsan a kommunisták soraiba)Több ezer letartóztatás,több száz kivégzés.A bosszú népe nem volt tétlen.De a vérbírók,ÁVOS pribékek,és kommunista társaik békésen leélték életüket magas nyugdijjal.
Rockpapa
2014. május 11. 07:52
Meggyesi úr ,kifelejtette a felsorolásból a hungarocell miniszterelnököt!!Ugyan az a kategória.Egy idióta, feltüzelt, rikácsoló vénasszonyból ilyen hisztit?
Karbantartó9
2014. május 11. 06:20
Visszataszító, hazug iromány ahhoz kepest, amit a ballib csinált az elmúlt időben. De legalább újra és újra bizonyságot adnak, hogy nem változnak, nem változtathatók, igazi legalja nemzetmételyei!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!