Eugene és Zolika

2014. június 18. 13:18

Eugene Goostman 13 éves ukrán kisfiú, mint számítógépes program, átment a Turing-teszten, ami elvileg el tudja dönteni egy gépről, hogy képes-e az önálló gondolkodásra.

2014. június 18. 13:18
Keszei L. András
Kisalföld

Bárhogy is van, szívesen elbeszélgetnék a program magyar változatával, melybe Eugene Goostman helyett mondjuk Kovács Zolikát keltenék életre virtuálisan. Kíváncsi lennék, mi jutna eszébe a KSH betűszóról, hogy van-e fogalma arról, mit jelent a »folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény szükségletek kielégítése«, s hogy mit gondol, elég-e ehhez havonta nyolcvanhétezer-ötszáz forint fejenként. Kíváncsi lennék arra is, tudja-e, hogy a 18 év alattiak több mint negyede szegény, s mit gondol, ő közéjük tartozik-e. Aztán arra is, meg tudja-e mondani, mennyit visz haza az édesanyja hó végén, s hogy mit jelent, ha a minimálbér kevesebb, mint ami a létminimumhoz elég. Erről beszélgetve talán választ adna arra is, a KSH vajon miért nem közli évek óta, hogy hány százezren, millióan kénytelenek ennél kevesebb pénzből megélni Magyarországon.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2014. június 18. 14:55
Ugyanazt mondaná, mint az emlegetett program: "nem tudom, én még csak 13 éves vagyok" Ami mellesleg valójában nem teljesítette a Turing tesztet, csak egy jól fejlett (média)kamu...
Mich
2014. június 18. 14:13
...és mit mondana a Zolika-program lopott százmilliókat dugdosó ballikosok "éhségmenet"-éröl...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!