Juncker a pályán

2014. június 28. 09:17

Szerencséje van Jean-Claude Junckernek. Épp egy olyan napon választották meg az Európai Bizottság elnökjelöltjének, amikor szünnapot tart a brazíliai világbajnokság.

2014. június 28. 09:17
Pataky István
MNO

A luxemburgira így talán többen odafigyelnek, ismertsége akár a görög labdarúgó-válogatott valamelyik játékosáét is megközelítheti. Arra esélye sincs, hogy az ellenfelébe harapó uruguayi Luis Suárez nyomdokaiba lépjen, legalábbis a hírekben való megjelenést illetően. Az Európai Unió, s főleg vezető tisztségviselői évek óta küzdenek az őket körülvevő lakossági érdektelenséggel, márpedig ennél élesebb kritika nem létezik egyetlen intézmény vagy vezető számára sem. Úgy nehéz megtörni a szürkeséget, a jellegtelenséget, ha az uniós politikát amúgy meghatározó országok rendszerint ötödrendű, otthon levitézlett, esetleg megunt politikust küldenek Brüsszelbe, s még ebből a szegényes választékból is kompromisszumok során kerül ki a győztes. Aki lehetőleg a legkevésbé zavarja a poshadt állóvizet, ezért aztán minden oldal elfogadja. Herman Van Rompuy, Catherine Ashton, José Manuel Barroso – ők lennének az öreg kontinens legrátermettebb vezetői? Nyilván nem, s ezzel tisztában vannak az őket jelölők és megszavazók is. Ellenben precízen eligazgatják a dolgokat úgy, hogy közben Berlinben, Párizsban, Londonban flottul működjön az igazi uniós döntéshozatal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ursa Maior
2014. június 29. 11:39
Érdekes demokrácia felfogás az, hogy aki egy szavazáson valamivel kapcsolatban ellenvéleményt nyilvánít, az lejáratódott. Mivel Juncker igazi demokrata (remélhetőleg ennyi jelentős támogatót nem tudott becsapni), ezért sem a magyar miniszterelnöknek, sem pedig az országnak nem kell ellencsapásra számítania. Ha mégis bekövetkezik bármilyen bosszú, annál aggasztóbb látlelet nem is készülhetne az EU működéséről.
Paul Légère
2014. június 29. 10:17
Hát igen, megkerülhetetlen ember csak egy van. És jól is szopik!
Radikalis
2014. június 28. 15:29
"otthon levitézlett, esetleg megunt politikust küldenek Brüsszelbe" Ez tény , csak gondoljunk Deuchra , vagy Szanyira , sőt akár Bokrosra is , stb , stb , stb.
Wazze
2014. június 28. 11:59
Ez az eu úgy szar, ahogy a zsidók megteremtették... (Illetve a célnak megfelel, mert lopni a sokból könnyebb, így a lopást magasabb fokozatba lehetett kapcsolni.) Ez a Juncker nevű zsé már nem ront rajta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!