Súlyos ügyek

2014. június 24. 13:01

Hogyan lehetséges ez? Mégis, kinek az érdeke? És eszébe jut majd valakinek ezen változtatni?

2014. június 24. 13:01
Somodi Géza
Kisalföld

Miután az RTL Klub elkezdte feszegetni az Orbán Ráhel esküvőjén történteket, nevezetesen hogy az ott eltűnt két telefon kapcsán a bűnüldöző hatóságok közel négymillió forintért végeztettek DNS-vizsgálatokat, felszínre került az is, hogy az ilyen vizsgálatokra esetenként hosszú heteket, hónapokat kell várni. Úgy általában. Például a kegyetlen ároktői banda esetében ez egy évnél is hosszabb volt. Megmagyarázhatatlan. Az is kiderült, hogy bizony ezeket a vizsgálatokat meg lehet gyorsítani. Például lagziban eltűnt telefonok ügyében. Ez is megmagyarázhatatlan. Mindeközben vannak olyan súlyos bűncselekmények, amelyeknél lehetséges, hogy éppen a késedelmesség nehezíti vagy teszi lehetetlenné a tettes megtalálását.

Hogyan lehetséges ez? Mégis, kinek az érdeke? És eszébe jut majd valakinek ezen változtatni? Hogy legyen arra szabály, amely előírja a határidőket? Hogy azok ne mástól, hanem az ügy súlyától függjenek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2014. június 25. 07:00
"kegyetlen ároktői banda esetében ez egy évnél is hosszabb volt. " Nem a Ráhel esküvőjén kell rugózni, hanem azon, hogy miért tart egy évig egy DNS vizsgálat a bandáknál!
heep
2014. június 24. 13:39
Elméletileg tényleg súlyos ügy, hogy miért lehet egy egyszerű telefon lopás fontosabb mint egy gyilkosság sorozat felderítése. Ebben teljesen egyetértek a cikk írójával. De két dolgot nem vett figyelembe a cikk írója. 1. Hogy a miniszterelnök lányának esküvőjén a meghívottak egy része magas állami tisztséget tölt be. Ezek telefonján lehetnek súlyos államtitkok is. Ezért minden mást megelőzve próbálják megtalálni a tetteseket, hogy megakadályozzák a titkok illetéktelen kezekbe kerülését (én nem tudom, hogy kiktől lopták el az iPhone-ját). Akár idegen ország ügynöke is lehetett a tolvaj, aki beépült a politikai elit/Orbán családi környezetébe. 2. Mindig, minden országban, rendszerben vannak egyenlőbbek. A miniszterelnök és családi/baráti/kollegiális köre ennek mindig is része. Ezért a hatóságok, hivatalok ezeknek az embereknek az ügyeit kiemelt fontossággal kezelik.
Mich
2014. június 24. 13:19
Ez a Kisalföld nagyon erőlködik, hogy kavarjon egy kis ballib szelet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!