Elképesztő mondatok a Tasnádi-ügyről, jobboldali újságíróktól

2014. június 27. 11:18

Nem kollaborált mindenki a Kádár-rendszerrel, aki 1990 előtt született. Nem kollaborált Bibó István, ahogy nem kollaborált Hamvas Béla, vagy Krassó György, Pákh Tibor, Rácz Sándor.

2014. június 27. 11:18
Somogyi Marcell
Válasz.hu

A műsorvezető, Bella Levente – Szakonyi Péter szavaira reagálva, aki az eddigi Orbán-kormányok pöttyös múltú szereplőiről beszélt – a következő kérdést vetette közbe: »Elvárható, mondjuk 1998-ban, elvárható volt az, hogy 1990-ben született emberek legyenek kormányzati pozícióban?«

Nem, kedves Bella Levente. Nem várható el. De nem is kollaborált mindenki a Kádár-rendszerrel, aki 1990 előtt született. Nem kollaborált Bibó István, ahogy nem kollaborált Hamvas Béla, vagy Krassó György, Pákh Tibor, Rácz Sándor, és a Gulagot, az ÁVO-t, a kitelepítést vagy a kádári »racizást« végigszenvedett családtagjaim sem.

Ha továbbra sem tudunk megszabadulni ettől a maszatolástól, ha folytatódik ugyanaz a taknyolás, mint 2010 előtt (az is »érintettnek« nevezhető, akit megfigyelt a titkosszolgálat, ugyanúgy, ahogy a megfigyelője is), akkor felesleges volt ’89. Akkor mehetett volna minden tovább úgy, ahogy addig. De nem ezért történt a rendszerváltás. Vagy, ahogy Fábry Sándor szokta mondani: nem ezért haltak meg a srácok ’56-ban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. június 27. 18:13
Ez ugyan az, mintha az öreg kurva azt magyarázná, hogy ő tulajdonképpen még szűz.
Ellensúly
2014. június 27. 17:50
Nagyon tetszik, hogy az úgynevezett jobboldal néhány újságírója felemeli a szavát Tasnádi-ügyben. Bár valószínűleg semmi foganatja nem lesz. Bayer, Stumpf, Somogyi majd megunja, és „hazamegy”.
Agnieszka
2014. június 27. 17:50
Noha nagyon megértem a felháborodókat, de oskarral értek egyet, mai szempontok szerint kell rostálni. Ezek az ügynök akták már nem azok az ügynök akták, nagyon furi lenne, hogy akié megmaradt, az megszégyenüljön, akié meg "elveszett", az örüljön. Akkor kellett volna, frissiben a volt NDK-s, a csehszlovák gyakorlatot átvenni, de a magyar, sajnos, nem igazán arról híres, h. intelligensen igazodna. Az egész rendszerváltoztatás maroknyi értelmiségi csoport szívügye volt, közülük az SZDSZ nevű társaság "speciális" szempontjai érványesültek leginkább, a többnyire közömbös, tájékozatlan társadalom kárára. Ez a Tasnádi sem az a Tasnádi már, mondjuk, az utóbbi néhány évtizedbeli működését lenne érdemes mérlegelni.
Ángyán Páván
2014. június 27. 15:58
Tasnádi ne mondjon le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!