Én is ott voltam a Dob utcában

2014. június 03. 21:20

Ami az Origo főszerkesztőjével történt, az túlmutat a sajtószabadság ügyén. Ez a rendszer maga. Utánad nyúl, fenyeget, bosszút áll.

2014. június 03. 21:20
Szabó Rebeka
Facebook

„Ma én is ott voltam a Dob utcában, az Origo székháza előtt, és ezredmagammal átvonultam a Kossuth térre is. Mert ami az Origo főszerkesztőjével történt, az túlmutat a sajtószabadság ügyén. Ez a rendszer maga. Utánad nyúl, fenyeget, bosszút áll, a »na, gyere, gyere« konditermi packácázása jellemzi. Drágán adó, de olcsón vevő Jánosok kérésére a hatalom kidobóemberei mindenhol megjelennek. És éppen ezért: szolidaritás és ellenállás  ezeknek van csak igazán ma értelme. Szolidaritás az Origo szerkesztőségével, a sajtóval, a pedagógusokkal, a pékekkel, a bölcsődei dolgozókkal, a pénztárosokkal, az útépítőkkel, az orvosokkal, a gyorsétteremben dolgozó pályakezdő egyetemistával, a gazdákkal, mozdonyvezetőkkel. Lassan idő van, ne aludjunk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2014. június 04. 11:43
Rebeka beszéld ezt meg Béndek Péterrel, aki itt a Mandíneren a Mi állhat az utóbbi napok fideszes agressziója mögött? című írásában ezt írja: "Az Origo megfegyelmezése különösen fájdalmas azért, mert a német állam résztulajdonában álló anyavállalat cége teszi ezt, ami azt jelenti, hogy a demokrácia ügye messze nem olyan fontos a németeknek sem, mint a pénzük.” Ezek után kérdezlek, miért a Parlamentnél tüntettetek,miért nem Telekomnál? Talán azért, mert ti is tudtátok, hogy a tulajdonos döntésébe nincs beleszólásotok, és próbáltátok a Telekom belső ügyét a kormányra kenni. Meg sem próbáltátok a Telekom vezetőin számon kérni a döntést, bármi is lehet annak az oka. Meg sem próbáltátok megkérdezni, hogy ha valóban nyomást gyakoroltak rájuk, miért engedtek ennek? A német tulajdonossal már nem mertek kötözködni?
puszika
2014. június 04. 10:46
Összeesküvéselméletben jók vagytok Szabó kisasszony,de az élethez fingotok sincs! Az biztos ,ellenzékként sehol nem vagytok!!!
Box Hill
2014. június 04. 10:41
Gondolom az Magyarországon is bevett dolog, hogy ha egy újságíró alap nélkül mocskol be másokat, akkor ő és a közlésének helyt adó médium (vehicle), együttesen és külön-külön tartozik felelősséggel, amely rendszerint milliókra rúgó kártérítést jelent.
qccqccqcc
2014. június 04. 10:30
Rebcsikém! Rebi baba! A szemetesautó nyúljon utánad, édesem. Te csak szeretnéd, cicus, ha a kormány veled foglalkozva, de le se szar, mucikám, most olcsó a gazdaságos multiban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!