Legyetek résen, és pakoljátok be a bőröndötöket

2014. június 09. 10:42

A diktátorok mindig karizmatikusabbak a demokratáknál. És nem lehet olyan törvényt hozni, ami betiltaná a karizmatikusságot.

2014. június 09. 10:42
Timur Vermes
Magyar Narancs

magyarnarancs.hu: Mi a véleménye a Budapesten, a Szabadság téren épülő német megszállási emlékműről, amelynek valami olyasmi lesz az üzenete, hogy mi, magyarok, semmiről sem tehetünk, bennünket csak megszálltak a gonosz hatalmak?

TV: Mi, németek sem vagyunk hibásak! Az Hitler volt! Ő olyan hatalmas és erős és karizmatikus volt, hogy nem tehettünk semmit, hogy ne ölje meg azt a sok zsidót. És ez az istenszerű, szupererős ember szállta mag a maguk országát is. Nos, hát erre csóválhatjuk a fejünket, de az a szörnyű igazság, hogy ha az ország többsége ilyen formán akarja látni a saját múltját, akkor nem kényszeríthetjük őket az ellenkezőjére. És a maguk vezető pártjának megvan a többsége. Nem tudom, ez hogyan hat a hétköznapi életre, de legyenek résen, és pakolják be a bőröndjüket. Lehet, hogy ez biztonságosabb, mint meggyőzni őket, hogy az emlékművük nem a legjobb ötlet. Nem lehet megtiltani a többségnek, hogy hülye legyen. (…)

magyarnarancs.hu: A magyar szélsőjobboldali párt vezetője a választások előtt cuki kutyakölykökkel pózolt a plakátjain.

TV: Csodálatos! Lehet, hogy a demokratikus pártoknak elő kellett volna állniuk olyan plakátokkal, amin kisgyerekek vannak, és megmutatni: „a mi gyerkőceink cukibbak!”. Miért ne tehetnének ők is ugyanúgy, ha egyszer működik? Az ilyen embereknek megvan az az előnye, hogy nagyon pragmatikusak: tudják, hogy ha vannak kutyakölykök, nem kell, hogy az övék legyen a jobb érvrendszer. A diktátorok mindig karizmatikusabbak a demokratáknál. És nem lehet olyan törvényt hozni, ami betiltaná a karizmatikusságot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. június 10. 09:46
"Legyetek résen, és pakoljátok be a bőröndötöket" ...ki sem pakolták, hiszen a rettegés a lételemük. 25 éve bepakolt bőröndökkel rettegnek indulásra készen...aztán persze maradnak, de a gyerekeik már bepakolt bőrönddel nőnek fel, és ők is elkészítik a saját bőröndjeiket.
MZ/X
2014. június 10. 09:41
"lehet, hogy a demokratikus pártoknak elő kellett volna állniuk olyan plakátokkal, amin kisgyerekek vannak, és megmutatni: „a mi gyerkőceink cukibbak!”. " Cukibb lett volna két buzi között egy örökbefogadott cigánygyerek?
Peter8811
2014. június 10. 06:47
Így köszön a madám is amikor belépsz a nyilvános házba: "Légyrésen!"
Peter8811
2014. június 10. 06:10
Timur és csapata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!