Pici idő

2014. június 28. 17:33

Most már tényleg nincs más dolguk a devizahiteleseknek, mint várni. Meg fizetni tovább. Hogy mire várnak, persze most se nagyon tudják.

2014. június 28. 17:33
Várkonyi Iván
NOL

Tény: az ígéretek és a beszédek szintjén a kormányzati mentőöv nagyobbnak tetszett, és most, hogy egyre közelebb kerülünk hozzá, és már látszanak a körvonalai, nyilvánvaló, hogy a széles tömegeket nem ez fogja megmenteni.

A hitel továbbra is nagy teher marad. De reálisan senki sem gondolhatta, hogy a tartozás tényleg érdemben csökkenthető – legalábbis, ha nem akarunk óriási költségvetési kiadást és/vagy tönkrement bankrendszert látni.

Az, amit a hitelesek visszakapnak, csak egy nagyon kis része lesz az általuk befizetett összegnek. Hogy ez így igazságos-e, azt valószínűleg sokan fogják még vitatni. Azon viszont kevéssé lehet már polemizálni, hogy így jogszerű – ha valamiért, akkor ezért megérte várni. Persze még mindig marad a kérdés, hogy mire.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. június 29. 23:34
Kuss köcsög! Kérd számon a fajtádat.
Wazze
2014. június 29. 08:12
A prosti mellett megáll egy luxusautó. Kiszáll belőle Orbán. Odamegy a lányhoz, megvillantja a pénztárcáját és így szól: - Mennyiért jönnél el velem? A lány megvetően végigméri, majd így szól: - Ha a gatyádat olyan alacsonyra tolod, mint a béreket, de a szoknyámat olyan magasra húzod, mint ahogy az ÁFÁ-t akarod, ha a farkad olyan kemény lesz, mint amilyen időket élünk és úgy szétbaszol ahogyan az országot szeretnéd, akkor ingyen veled megyek. Erre Orbán zsebre vágja a pénztárcáját, beszáll a kocsijába, lehúzza az ablakot, majd indulás után még odaszól: -Úgy látom, Bajnai és Gyurcsány már járt nálad...
magyarossibotond
2014. június 28. 22:00
Azon is el lehetne gondolkozni, hogy az önkormányzatok átvállalt adósságát miből fizette ki a kormányzat? Ja, és az is kérdés, hogy kinek? Csak nem a bankoknak? Ja azt ki lehetett fizetni? Nem szeretnék semmi mást, csak álljon vissza az a - havonta hússzor megvizsgált - fizetőképességi állapotom, amikor a devizahitelt kértem a fizetésemhez képest. Akkor ezeket nagyon komolyan vette a bank, most meg tojik rá - a kormányzattal együtt. És képzeljék kedves honfitársaim, pl. a lakásfelújítási hitel nem úgy volt, mint a pékségnél, hogy ha akarok, akkor ilyen kenyeret veszek, ha akarok, akkor meg olyat. Bementem, kértem, és ezt adták. vagy elfogadtam, vagy kimehettem volna az ajtón zseton nélkül. nem volt választási lehetőség, mint mér annyiszor MO-on, és nem csak ebben.
Stadionban láttalak meg
2014. június 28. 21:28
http://blog.hitelesmagyar.com/2013/02/22/a-bankok-meg-a-kuriat-is-megvezetik-1-resz/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!