Comin' out

2014. augusztus 08. 08:05

Lesz valami kis borom, egész egy 225 liternyi, talán több. Ha rossznak ígérkezik az év, vagy elnézem a dolgokat, akár pezsgő is lehet. Vagy a végén borpárlat.

2014. augusztus 08. 08:05
akov
Borrajongó

„Tartozom egy mély vallomással. Idéntől művelek némi szőlőt és lesz saját borom. Mielőtt valaki megvádolna azzal, hogy termelői babérokra török, meg kell, hogy álljunk. Egyelőre eszem ágában sincs tönkretenni magam, csak rápróbálok egyet, tanulni meg sosem árt. Hitelességi kérdés is, hiszen ki »mondhassa« majd eztán: »ez a pesti majom, legott szőlőt sosem látott«. Ha más nem, lesz valami kis borom, egész egy 225 liternyi, talán több. Ha rossznak ígérkezik az év, vagy elnézem a dolgokat, akár pezsgő is lehet. Vagy a végén borpárlat. Vagy pezsgőből borpárlat. Ez lenne csak egy igazán izgalmas karrier kezdete. A story meglesz, a bor sehol. Nem én volnék az első. (...)

Namost, a terv tehát, hogy jól tegyük, amit tenni kell. Rendes metszés, egyetlen termő vessző, korrekt zöldmunka és alacsony terhelésre játszó zöldszüret és fürtszelekció. Borügyileg még csak terveim vannak, de keine-intervention Burgundi módra készítem és harmad-negyedtöltésű francia fába kényszerítem majd. De mindennek megvan a maga helye-ideje, és ez később jön. Fejben mindenesetre erősnek érzem magam, mint a nemzeti tizenegy az öltözőben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!