Geszti, a békeharcos

2014. augusztus 11. 08:35

Azt a jelenséget, hogy rendszerkritikusként közpénzes funkciót lát el, úgy magyarázta: a „háborús logika” szerint működő országban ő az eleven példája, hogy „rés van a pajzson”.

2014. augusztus 11. 08:35
Horeczky Krisztina
NOL

A polihisztor június 27-én, majd augusztus 7-én ostorozta az Egyenes Beszédben, Kálmán Olga lelki támogatásával, a büntetőcédulás csasztuskáját (is) bíráló, »kultúrgettót építő« online médiát, az »önmagukat számtalanszor eláruló«, felelőtlen, »magukat újságírónak nevező trollok«-at. Ám, mint mondotta: »Nem birkózunk takonnyal.«

Azt a jelenséget, hogy rendszerkritikusként közpénzes funkciót lát el, úgy magyarázta: a »háborús logika« szerint működő országban ő az eleven példája, hogy »rés van a pajzson«. Vagyis, hogy egy hiteles tartalmakat előállító, sikeres nem pártkatona szakember (»kakukktojás«) is boldogulhat a hazában, miközben megmondja a véleményét. Eztán a professzionális kommunikációs ipar Gandhija, aki kemény, mint Tarzan talpa, ingyér’ csempészte zsebünkbe a bölcsek kövét: a »normalitás« szabályai, »a béke logikája szerint kell élni és gondolkodni«. Jó dolgokat létrehozva. Nem pedig »hörögve«, mint a trollok.

Noha nem kétlem, hogy a pacifizmus önmagában megnyitja az addig elzárt pénzcsapokat, és így minden akadály elhárul az elől, hogy (párt)semlegesen szolgáltassunk, Geszti ügyel a gesztusokra is. Andy Vajna VIP-születésnapján eldalolta az általa átírt Randi Andit a Hungáriától. Geszti Péter önazonosságról, kurázsiról, karakánságról szónokol, míg a megfelelési kényszer csapdájában vergődve a saját szavahihetőségét ásta alá.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MérlegElőd
2015. szeptember 12. 20:33
Orbitális baromság ez a cikk, liberális hangvételben.
Ángyán Páván
2014. augusztus 12. 00:54
Külügyes Márta nénivel a Geszti könnyen viccel. https://i.ytimg.com/vi/Wd0ylwS2pVM/hqdefault.jpg
Leszart Rittberger
2014. augusztus 11. 15:53
Csak a lényeget nem értettétek meg ismét... Geszti szerint ő azért kap pénzt a magyarnáciktól, mert jó. Innentől kezdve válik validdá egy kérdés : ballib kormányok alatt miért kapott állami pénzt az összes többi zsidó, aki beleszellentett egy zacskóba és kinyilatkozta, hogy ez bizony magas művészet ?
sobrk
2014. augusztus 11. 13:21
"...a saját szavahihetőségét ásta alá." Nem áshatta alá,... nem volt az neki soha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!