A paripa szava

2014. augusztus 11. 08:50

A Kurultaj olyan kapcsolatokat teremt népek között, amelyek pótolhatatlanok.

2014. augusztus 11. 08:50
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„A Kurultaj az úgynevezett »népi diplomáciának« is az eszköze. Ilyen nagyságrendű rendezvény sehol sincs, márpedig itt majd száznegyvenmillió ember közösségéről beszélünk. Ez az üzenet hozzájuk is eljut. A Kurultajon nem véletlenül volt ott ankarai vagy éppen biskeki újságíró. Nekünk természetes lehetőségünk és környezetünk ez a piac. Csak éppen a már említett verseny miatt nagyon sokan nem akarják, hogy Magyarország részt vegyen ebben. 

A közös múltunk és a rokontudatú népek bizalmi kötése páratlan esélyt ad arra, hogy Kazahsztántól Törökországig is jó értelemben vett kivételezett helyzetet szerezzünk. Utat nyit Oroszország felé is, és erősíti a kínai kapcsolatot. 

A Kurultaj talán legszebb pillanata az volt, amikor egy tüneményes aranyszőrű lovat mutattak be. A „ló nyelvén” a vendégek és a magyarok is értettek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2014. augusztus 18. 15:08
liberók! tessenek örülni! ez itt most multikulti!
sersem4
2014. augusztus 18. 15:07
Irigyek. Mikor tudna a sok zsiddancs jó hangulatú találkozót szervezni a testvérnépeivel? Kivel? A Hamaszal,az Al-kajibával,vagy az ISIS-el? Mi lenne a program? Levágott fejekkel focizás,vagy ki ránt gyorsabban pisztolyt verseny?
heep
2014. augusztus 18. 15:07
Dehogynem. 1919 például pirosbetűs ünnep náluk. Kicsit keveslik ugyan a terrorlegények áldozatainak számát, de azért alapvetően kellemes emlékként tekintenek vissza rá. Az ÁVH kultúra terjesztése is nagy becsben van tartva náluk. Igaz itt még jobban keveslik a halottak számát. Cserébe viszont ezerszeresére növelik a holokamu halottainak létszámát. Ne ettől élveznek csak el igazán.
oskar
2014. augusztus 18. 15:06
Nem értem, hogy pont a liberálisok gúnyolódnak ezen, pedig meg kellene védeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!