Függőség

2014. augusztus 18. 08:32

Ha el nem rontják, a Sziget egy gyorsétteremben is képes lesz majd megőrizni valamit eredeti légköréből. Abból, ami a függőséget kialakította és mindmáig fenntartja.

2014. augusztus 18. 08:32
Papp Sándor Zsigmond
NOL

„Könnyen lehet, hogy néhány év múlva az anonim szigetesek csoportjában mesélek majd a függőségemről, s mindenki megértően bólogat majd. Mert nem tudok meglenni nélküle, hiába fogadom meg, hogy idén nem, pár napra úgyis kimegyek. Pedig két éve szinte divattá vált arról beszélni, hogy az ősszigetesek miért fordítottak hátat, cikkek is születtek erről. Értem az érveiket, valami mégis kivisz.

Mert igen, talán túl rutinos már ez az egész, a globalizáció bedarálta az őshangulatot, hogy mindenki hozza a maga kultúráját a világ minden szegletéből, és igen, a spórolás sem tett jót mindenütt. Bár ma már inkább sok sziget van a Szigeten: holland, francia és olasz kolóniák, ahová csak a külön fizetős vendégek léphetnek be. És a még többet fizető kiváltságosoknak is saját szigetük nyílt, de ezzel sincs baj, hiszen ilyen egy üzlet: ha van igény, akkor lesz szolgáltatás is. Miért búslakodnánk azon, ha valami profin működik? Talán csak azon lehet, hogy az egyre vadabb árak mellett már eleve kiváltságosnak érezheti magát az, aki kijuthat. (...)

Ettől függetlenül a Sziget még mindig az egyik legjobb európai fesztivál. Bár kétségtelen, hogy minden generációnak mást és mást jelent. A korai vagy a már bejáratott évek nem azonosak a mostani nagyüzemi hangulattal, de ez a dolgok rendje, ez ellen nem lehet és nem is szabad hadakozni.Ha el nem rontják, a Sziget egy gyorsétteremben is képes lesz majd megőrizni valamit eredeti légköréből. Abból, ami a függőséget kialakította és mindmáig fenntartja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. december 19. 10:37
" a Sziget egy gyorsétteremben is képes lesz majd megőrizni valamit eredeti légköréből." Ott is el lehet szívni egy spanglit.
Legális, jövedéki term. marihuánát!
2014. augusztus 25. 16:38
persze szitén a NOL-on megjelent már a pedofilok mentegetése is, szakállas bácsi Révész Sanyika tollából
Legális, jövedéki term. marihuánát!
2014. augusztus 25. 16:38
"de ezzel sincs baj, hiszen ilyen egy üzlet: ha van igény, akkor lesz szolgáltatás is" undorító ballibsi erkölcsi nihil a gyerekpornóra is van igény
brabant89
2014. augusztus 24. 22:31
Miskolci egy ostoba kommentelő, aki nem tudja mit beszél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!