Megint jönnek, lejáratnak

2014. augusztus 26. 12:22

Újabb lejárató cikk jelent meg egy külföldi lapban, a szerző a változatosság kedvéért CEU-s oktató. Azt nem tudjuk, hogy az ilyen cikkek írása a szakmai előmenetel feltételének számít-e a sokszínű magánegyetemen.

2014. augusztus 26. 12:22
Sideburns
Spiler.info

1. »Orbán bejelentette arra vonatkozó terveit, hogy országát „illiberális állammá” teszi, miközben a világ legelnyomóbb rezsimjeit – Oroszországot és Kínát, például – említette modellként« Nemhiába nem idézi Orbánt a szerző, mert úgy nem lehetne félremagyarázni. Orbán azt mondta, hogy »Ezzel magyarázható, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy ma a slágertéma a gondolkodásban azoknak a rendszereknek a megértése, amelyek nem nyugatiak, nem liberálisok, nem liberális demokráciák, talán még demokráciák sem, és mégis sikeressé tesznek nemzeteket. Ma a sztárok a nemzetközi elemzésekben Szingapúr, Kína, India, Oroszország, Törökország.«

2. »Ez volt Orbán legpimaszabb antidemokratikus lövése, mióta konzervatív Fidesz-pártja hatalomra jutott 2010-ben (…)« – mondja az »illiberális államról« szóló rész kapcsán a szerző. Nagy kár, hogy az antiliberális nem egyenlő az antidemokratikussal, a nem liberális pedig a nem demokratikussal, egyetemi oktató szintjén ez óriási hiba.

3. »Drámai fordulatára 1993-ban került sor, amikor Orbán jobbra vezette Fidesz-pártját a következő évi választások előtt, ezt a hatalmi húzást az akkori kormánypárt, a jobbközép MDF parlamenti helyeinek megszerzése érdekében találták ki. (…) A húzás újrarendezte az ország politikai játékterét, ezzel pedig mély árkot hozott létre Magyarország liberális baloldala és konzervatív jobboldala között, amely máig megmaradt.« Kár, hogy az 1994-es választás előtt a Fidesz és az SZDSZ liberális blokkot alkotott, az ország politikai életét pedig a szociálliberális koalíció létrejötte, az SZDSZ átállása rendezte újra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2014. augusztus 27. 00:30
Talán egyszer elfogynak....
várúr
2014. augusztus 26. 19:44
Csak egy történet felebarátaim. A Páneurópa piknik 25. évfordulóján az Andrássy német nyelvű egyetem egyik professzora a jubileum kapcsán - ő tudja miért -a pódiumbeszélgetésen a Dél-koreai utasszállító gép szovjet lelövésével példálózott. Erre Nógrádi György - ugyancsak professzor, biztonságpolitikai szakértő (nem bölcsész) ugyancsak németül reagált. Lazán közölte: a Dél-koreai gép több száz kilométerre berepült a szovjet légtérbe, a rádiófigyelmeztetésekre nem válaszolt, stb. Legnagyobb valószínűséggel a gép berepültetése a szovjet légvédelem tesztelése volt (CIA). Ehhez képest az US Air Force nemzetközi vizek (a Perzsa öböl fölött) lőtt le egy iráni utasszállítót. Mire a német professzor kussolt, majd zavartan nevetgélt. A hülye német nyelvészen a közönség ugyancsak.
Pinter68
2014. augusztus 26. 16:28
Lejáratja OV saját magát és járulékos veszteségként sajnos az országot is. Nem szorul ebben mások segítségére, főleg nem egy újságíróéra. De ha ennyi múlik egy újságcikken, akkor csak be kell vetni Kumin "Wunderwaffe" Ferit és dicső vezérünk hírneve újra patyolatfehéren fog ragyogni.
bumburi
2014. augusztus 26. 16:09
Szégyen, hogy az országban intézményesitett hazaárulóképző is működhet :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!