Érdektelen cikk

2014. augusztus 13. 14:53

Csak a rossz hír a hír. Ipari mennyiségben állítják hát elő.

2014. augusztus 13. 14:53
Vass Virág
Metropol

„Volt idő, amikor híradót nézni, újságot olvasni komoly szertartást jelentett, a tájékozottság illúzióját nyújtotta. Ma megközelítőleg minden második hír katasztrófahír, a nézettség, kattintásszám attól függ, mennyire tartunk egy hírt megrázónak. A tájékozódás igénye csupán másodlagos szempont. A BBC programigazgatója ki is mondta: a híradó szórakoztató műsor. Csak a rossz hír a hír. Ipari mennyiségben állítják hát elő.

Pszichológusok szerint azért szomjazzuk a sokkoló híreket, mert negatív hír továbbadása, »kiszelepelése« belső feszültségeinket csökkenti – egy ideig –, utána viszont visszafelé sül el. A rengeteg negatív impulzust ugyanis képtelenek vagyunk megemészteni. Mármint a szó szoros értelmében: a katasztrófák, bűntények híre olyan folyamatot indít el az agyban, amely fokozza a glucocorticoidtermelést, az pedig kikezdi az emésztést. Ez nem rémhír. Kutatási eredmény.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2014. szeptember 01. 22:19
"Csak a rossz hír a hír..." - írja. Ez egy közhely. Viszont kedves Szerző, a nyilvánvaló hátsószándéka szintén egy rossz hír. Ugyanis Ön ezzel finoman a kormányközeli sajtó hírpolitikáját - értsd: manipulációját - menti, miután ott folyamatos előírás a hatalmon lévők sikerei állandó taglalása. Azt írtam, "finoman"?
koronaszepe
2014. augusztus 20. 13:11
Elképesztő,veletek tényleg minden szart meg lehet etetni.
Autofocus
2014. augusztus 19. 12:49
Amikor pl. az SZDSZ kiesett a parlamentből / megszűnt létezni, ugyanolyan melegséggel töltötte el a szívemet a hír mint amikor gazdit találnak egy elárvult kiskutyának.
Wazze
2014. augusztus 17. 11:31
Meg hát! Meggyaláznám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!