Környezettudatos gazdálkodás folyik Kishantoson

2014. szeptember 24. 12:26

A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) valótlanságokat állít, mikor vegyszerezéssel vádolja a kishantosi gazdálkodókat.

2014. szeptember 24. 12:26
Földművelésügyi Minisztérium
Kormany.hu

„A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) valótlanságokat állít, mikor vegyszerezéssel vádolja a kishantosi gazdálkodókat. Az agrár-környezetgazdálkodási programban (AKG) foglalt kötelezettségeknek minden új családi gazdálkodó is maradéktalanul eleget tett. A 2013 októberében megkötött haszonbérleti szerződések értelmében az első gazdasági évben biogazdálkodtak a pályázat nyertesei. Az új haszonbérlők önkéntes nyilatkozatban vállaltak kötelezettséget az AKG minimumkövetelmények további betartására is, a haszonbérleti kontraktusok lejártáig.

A Székesfehérvári Járásbíróság a Kishantosi Vidékfejlesztési Központot mindennemű birtokháborító magatartástól eltiltotta és megállapította: az új haszonbérlők az egyedüli jogos birtokosok. A haszonbérlőknek törvényi és szerződéses kötelezettsége a haszonbérelt földek művelése. 

Magyarország Kormánya megtízszerezte az állami területeken gazdálkodók számát. Míg a szocialista kabinetek idején mindössze 600 nagybirtokos művelhette a nemzeti tulajdonú földeket, a nemzeti kormány 6000 embernek biztosít megélhetést a második Orbán-kabinet idején létrejött haszonbérleti rendszer jóvoltából.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. szeptember 25. 08:53
A kommunisták nem tudtak ennyit hazudni...
Eltünt
2014. szeptember 25. 03:32
Eu szabványos permetszerek kaphatók ,régi erős mérgeket évek óta nem árusítják.
Eltünt
2014. szeptember 25. 03:25
Szoci kulákok siratják a bérleményt ,ugy kezelték a bérelt földet mint a kádárkorszakban ,földre rá telepedtek tulajdonuknak vélték ,ezért volt a nagy huza vona a bérlő váltásnál.Jogi úton kellett kiüzni a bérleményből ,bérelt állami földeket erőszakosan tovább bitorolták a szerződés lejárta után is,még volt pofájuk kártérítésért beperelni az uj bérlőt az államot.
=nessuno=
2014. szeptember 24. 21:43
Na, az FM-ben megint képben vannak....:))) Az, hogy az AKG minimum követelményeit valaki vállalta, az nem zárja ki, hogy vegyszerezett. Aki részt vesz (vett), agrárkörnyezetgazdálkodási programban, nem biogazdálkodást vállalt, tehát a bio minősítéseket jól tönkrevágták Kishantoson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!