Magyar művészeti maffia

2014. szeptember 05. 18:41

Létrejött a liberális világban a totális szabadság és tolerancia. Egy dolgot nem lehet: szabadon alkotni. Ha megpróbálod, földbe döngölnek.

2014. szeptember 05. 18:41
Párkányi Raab Péter
Magyar Hírlap

„Ez a szakma belterjes. Ebbe vagy beleszületsz vagy benősülhetsz. Ritka és szerencsés csillagzat alatt kell születni, hogy ez a csapat befogadjon. A művészképzés óriási. A kirekesztés hatalmas. A nagy összetartozó család eszközei kemények. A középszerű összefog, módszerei kegyetlenek. Ma már megszokott, hogy olyan nevek, mint Csontváry vagy Kondor nem férnek bele az általuk írt 20. századi magyar művészetbe. A tehetségek veszélyesek rájuk. Ebben a szakmában megszokottá vált, hogy a negyvenesek közül sokan őrületbe, öngyilkosságba menekülnek. Ha nagyon fájdalmas és látványos a veszteség, egy posztumusz Munkácsy-díjat kiizzadnak magukból. Nem az a baj, hogy ez egy nagy család. Nem az a baj, hogy a jelenleg legballiberálisabbnak mondható „valami Kossuth-díjas” és a legjobboldalinak tartott művészettörténész este baráti társaságukban söröskorsó mellett beszélik meg egy szobor sorsát. A baj az, hogy az ő hatalmuk védelmében megint sikerült 9,6 millió embert külföld felé lefasisztázniuk.

Tisztelt Hölgyek és Urak! Mi ez a veszélyes játék, amibe önök belekezdtek? Hol a határ? És mi a jövő? Így kell, hogy elképzeljük a jövőben megemlékezéseinket, ünnepeinket? Most ez következik, hogy lelocsoljuk, ledöntjük egymás szobrait, képeit? Hogy megzavarjuk egymás kiállításait?

Ha Magyarországon a művészeti életben és oktatásban nem lesz változás, egy dolog történhet: tizenöt év múlva nem lesz magyarul érző és gondolkodó művész. Lesznek magyarul beszélő, külföldön sikereket elérő művészek, akik külföldön elismeréseket, díjakat fognak kapni. A munkáikat azonban nem fogjuk szeretni, hiszen ezek Magyarország-ellenesek, a magyar kultúra és magyartörténelem-ellenesek lesznek. A globális művészet nem akar tudni Magyarország almájáról. A globális világ azonban már belekóstolt, ízlik neki. Kérdés, visszabillen-e kezünkbe az ország almája? Vagy megtartja magának a globális világ, de még mielőtt csutkáig rágja, lecsavarja-e róla a kettős keresztet? Vagy eltűnik teljesen, mintha sosem lett volna, akár az áthazudott művészettörténeti elemzésekben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hamusamu
2016. március 01. 12:44
A pofátlanság netovábbja, hogy ez a tehetségtelen seggfej a kormányzat kegyeltjeként még panaszkodik is.
balbako_
2016. március 01. 09:40
Kit érdekelnek a lájkok? A szerzőnek igaza van és a III.Orbán kormány feladata, hogy ezt a maffiát is megtörje. Egyébként Párkányi Raab Pétert eddig nem ismertem, de a legszebb köztéri szobrot ő készítette ezúton is gratulálok neki.
kurbitalis
2015. december 14. 16:18
Márai undorodott attól a liberálbolsevik, agresszív anarchista csürhétől, akik most is a mancsukban tarták a kultúránk irányítását, Lám, itt sem tudnak érvelni, csak lebecsülni, megbélyegezni. Azt hiszik, hogy a sekélyes ízlésük szakértővé avatja őket. Szellemi szemfényvesztő szélhámosok. :)
Zernebock
2015. november 12. 11:31
Párkányi nagyon jó szobrász, az emlékmű szép. Szerintem. Melocco szobrai néha olyanok, mintha egy szinházi diszlettervező készitette volna őket, pl. az ADY-oltár, ugyanakkor vitathatatlan, hogy zseniális művész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!