Fülkeforr felfal

2014. szeptember 18. 13:24

Nem fogunk krokodilkönnyeket hullatni érte, de ha ebben az országban még a főoligarchát is le lehet cserélni, akkor senki nincsen biztonságban.

2014. szeptember 18. 13:24
Sabater
hvg.hu

Lehet azt hinni, hogy a hatalommal ki lehet egyezni. Mint az RTL Klub, ami addig sugározta a cuki pandás híreket mondjuk az ország elszegényedéséről szóló tudósítások helyett, amíg a Fidesz újabb kétharmadot nyert, majd bevezette az RTL tönkretételére kitalált reklámadót. Vagy a kormánnyal szemben nem túl kritikus Demján Sándor, aki most futhat takarékbankja után. És persze ki hitte volna, hogy a Fidesz házi médiájának számító lapnál lehetnek leépítések egy Simicska–Orbán-háború következtében?

Nos, bárki, aki érti a Fidesz rendszerének a lényegét. A viták rég nem a parlamentben zajlanak, hanem az új állampárton (fideszül: centrális erőtéren) belül. Az ellenzék egy részét a Fidesz találta ki és tartja el. A »jogbiztonság« szót leírni is nevetséges és ósdi. Ebben a rendszerben nincsenek biztos pozíciók, csak alkalmi kegy, amit a kormányfő gyakorol, és bármikor visszavonhat. Ismerős ez mondjuk Putyintól? Persze, hogy az. Oroszországban és Magyarországon az oligarchák ugyanúgy rettegnek, mint a kisember, aki az állását félti – igaz, nem az éhezéstől vagy a gázszámlától, hanem a befolyás és az üzlet elvesztésétől.

Nem fogunk krokodilkönnyeket hullatni érte, de ha ebben az országban még a főoligarchát is le lehet cserélni, akkor senki nincsen biztonságban.

Ebből viszont le kellene vonni a következtetést: ha nem akarunk bizonytalanságban élni, a Fidesztől kell megvonni a bizalmat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. szeptember 19. 11:37
Orbanisztán működése nem egyszerű történet...
MZ/X
2014. szeptember 19. 08:22
Sabater! Látom unatkozol, ezért új témát javasolok számodra: Állampolgárok szabad likvidálása elnöki utasításra az USA-ban, a szabadság és demokrácia jegyében. Avagy Kövesse-e Obamát Orbán? http://fn.hir24.hu/vilag/2012/03/09/szabadon-gyilkolhat-amerikaiakat-obama/
Ellensúly
2014. szeptember 18. 17:22
„Van egy kormányhoz közeli oligarcha? Mocskos Orbán!” „Orbán kormánya támadja az oligarchát? Mocskos Orbán!” Lásd még: van rajta sapka kontra nincs rajta sapka.
GV0917
2014. szeptember 18. 17:05
Mint egy olyan sajtótermék, amely mindig a mocsokkal a kosszal kél és fekszik, az nem lehet más, csak a HVG! Lételeme a mocsok! Ezt keni, vagy vetíti ki másra és csipked, viháncol egyre másra! Fehér ingét bár kinek leszarja, ott marad a szara, akár a sárga Szahara!Nikkelmód pattog ide -oda, de azért vigyáz, hogy csak JOBBRA csípjen!A balt dédelgetve simogatja, bár annak vére édesebb, de a Pártért-inkább add az életed.S most, hogy gyengül a gazdaállat, a Fidesz hívők dominálnak ,veszélybe érezvén magát lelép, s vesz majd új ruhát! Emlékeztetőül a HVG-nek: "Veszítve karriert ,nagy lakomát Sietve menekült az ablakon át. Tovatűnt egy kóbor eben kutyagolva S lett, ami volt:kutyabolha." /Romhányi József: Egy bolha önéletrajza/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!