Sajtó & szolidaritás

2014. szeptember 19. 16:00

Tudom, óvodás-szint a másikra mutogatás. Hol van most az a nagy szolidaritás, amit az origósok kaptak? A Magyar Nemzeteseknek ez nem jár? – beszélik a fórumokon.

2014. szeptember 19. 16:00
szempontpuska
Örülünk, Vincent?

Tudom, óvodás-szint a másikra mutogatás. Hol van most az a nagy szolidaritás, amit az origósok kaptak? A Magyar Nemzeteseknek ez nem jár? – beszélik a fórumokon.

De kaptak-e szolidaritást a kirúgott közmédiások? Felszólalt-e valaki közülük Mong Attiláért? Kapott-e szolidaritást az évekig vegzált és csaknem ellehetetlenített Klubrádió? Hol volt a lakájmédia szolidaritása az új sajtó- és Médiatörvény elfogadásakor? Voltak nekik üres címlapjaik? Vagy csak akkor ébredt fel szakmai öntudatuk, amikor az Ő főnökük tárcáját sanyargatja az Állampárt?

És volt-e szolidaritás mondjuk Szily Lászlóban, amikor vinnyogva-gurulvaközölte, hogy a Népszavának vége?

Esetleg az Indexben, amikor gunyoros szavazást indított arról, hogy ki fogja megmenteni a 141 éves múltra visszatekintő napilapot (és a lehetséges válaszok között eredetileg a köztudottan súlyos beteg Andrassewet is szerepeltették - azóta törölték)?

Itt most megélhetések, egzisztenciák kerültek veszélybe.

Egy marketinges, egy titkárnő, egy terjesztésen dolgozó jó eséllyel ugyanazt a munkát végzi a Nemzetnél, mint a Hírlapnál, vagy a Népszavánál és a Népszabadságánál is.

Vajon a többiekben - akik most az utcára kerültek - újságírókat tisztelhetünk-e, vagy egy propagandagépezet elvtelen kiszolgálóit, akik az ötvenes évek óta nem látott és nem hallott stílust képviseltek és honosítottak meg újra?

És vajon mi lesz a szolidaritással, ha a most hoppon maradtaknak mégiscsak jut hely állami csecsen, az eredetinek a duplájára olcsósított közmédiában? Vagy ha huthgergősen kapnak majd megbízást egy frakciótól?

A választ nem tudom. Csak ideöntöttem a gondolataimat.

Tanulság? Az nincs…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egykettő
2016. április 25. 16:13
Dehogynem. Én aztán nem vagyok egy Magyar Nemzet rajongó (mondjuk Tótavé sem), de az a mondat elég penetráns beszólás az adott szituációban.
Ángyán Páván
2014. szeptember 25. 14:28
Akkor kellett volna szolidaritani, amikor Bencsik letöltendőt kapott.
Ángyán Páván
2014. szeptember 25. 13:49
Na ne legyél már ekkora demokrata, bazmeg.
Google
2014. szeptember 24. 15:55
Na, már majdnem harminc kirúgott emberről beszél Tóta, de percek kérdése és lesz az hatvan is. És hogy az Őrült Vince-félék mikor lennének szolidárisak a kirúgottakkal? Nos, akkor, ha ezután ezek az ő szekerüket tolnák. Lásd a Balavány nevűt, neki is semmi perc alatt megbocsátották a Nemzetnél való ténykedését. Így megy ez, a mi Nemzetesünk a jó, tiéreké a rossz. Tiszta 1984.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!