Üdv a veszélyzónában

2014. szeptember 25. 07:07

Nem foglalkozna velünk Obama, ha nem tartaná az amerikai kormány ezt fontosnak, ennél jóval drágább az ideje.

2014. szeptember 25. 07:07
Timár Gábor
A KARD

Veszélyes ügy ez, de először a tájékozottságukról. Nehogy valaki azt higgye, hogy ezt így akár a hazai szétesett és épp öngyilkos elit kommandót játszó baloldal, akár valamilyen nemzetközi cionista összeesküvés össze tudná hozni. Igazából senki sem tudná - ha az amerikai átlagpolgár véleménye nem lenne valami hasonló. Amerikának elég jó hírszerző apparátusa van, de ehhez az nem is kell: elég néhány ember a követségen, aki csak megnézi a híreket. És nem foglalkozna velünk Obama, ha nem tartaná az amerikai kormány ezt fontosnak, ennél jóval drágább az ideje.

És miért, hogyan veszélyes ez? Ezek az emberek véleményvezérek. A Frankfurter Allgemeine Zeitung meg a The Washington Post is azok, Clinton is az, de Obama a pozíciója miatt nagyon is. Sokan hallgatnak rá - és a kérdés itt igazából Merkel és európai konzervatív társai. Pár hónapja írtuk, nem fenyeget európai kirekesztésünk. Most sem érzem a közvetlen veszélyt - azt viszont igen, hogy hallatlanul megnőtt e kijelentés bizonytalansága. És minden olyan nyilatkozattal, amely a most elvárt keménykedés szerint önt olajat a tűzre, ez a bizonytalanság nő. Azt írtuk, hogy nincs előjele európai kirekesztésünknek - közvetlenül most sincs, de Obama nyilatkozata közvetetten bizony erre mutat. Előbb-utóbb meg kell mondaniuk, hogy a Nyugat egy polgári klub, ahol nem szarnak az asztalra.

Ha valamikor, most kéne egy profi külügy - de hát ugye, a janicsár jobban kell, mint a profi. Így aztán a profi apparátus és önvédelmi mechanizmusok nélkülléphetünk be a veszélyzónába. És hát olyan külügy sem ártana, amelynek vezetője ismeri a Nyugatot, és nem a keleti illiberális példaképek seggének minden haszon nélküli fényesre nyalásában szerzett szolid gyakorlatot. És lenne a Fidesznek ilyen embere, ez még innen, a partvonalról is látszik. (…)

Ezt eddig a Fidesz minden áron el akarta kerülni, még azt is, hogy a túlzottdeficit-eljárás miatt befagyjanak az uniós pénzeink: a NER nem finanszírozható ezek nélkül. Nyilvánvaló, hogy az EU-Magyarország viszonylatban a status quo fenntartása a Fidesz gazdasági holdudvarának nagyon is érdeke. Simicska, ugye. De hát mintha a régi szép rendszer most akarna szétrobbanni, nem? A többiek meg, megannyi Szíjjártó meg Lázár, soha nem fognak ellentmondani Orbánnak, de ami talán még rosszabb, hogy intellektuális partnerei sem lesznek. Orbán egyedül marad, és kérdés, hogy kétségtelen politikai érzéke nem hagyja-e pont a legfontosabb pillanatban cserben. És 2-3 nap gondolkodás - mialatt a szabadságharcra programozott janicsárok nyomják a közleményeket - végzetes időveszteség is lehet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Scarlet Crusade
2014. szeptember 25. 10:46
Ostoba nigger, azt sem tudja hol ez az ország amiről makog a buta majma. Nem hibáztatom, nem a maga ura; elmakogja amit leírnak neki- agyi képességei kb mint GWB csak fekete kiadásban. Azt csak remélni tudom, hogy nem a klimaxos Klintonné lesz az utódja...
citizen queen
2014. szeptember 25. 09:53
"nem foglalkozna velünk Obama, ha nem tartaná az amerikai kormány ezt fontosnak" Így igaz, de miért fontos Obamának most hirtelen annyira Magyarország? A bal-lib kommentelők tegnap óta habzó szájjal bizonygatják, hogy a nagy illiberális pusztaságon kívül nincs itt semmi értékes, hogy Magyarország "hangyafasznyi", hogy semmi szerepünk a világpolitikában, stb. Akkor mégis, miért vagyunk ennyire fontosak most Uncle Sam-nek?
hakos
2014. szeptember 25. 08:58
Természetesen nem kell itt összeesküvést sejteni a dolog mögött, bőven elég, ha a beszédírónak odaszólt mondjuk Charles Gáti, hogy említsd már meg Magyarországot is....... A magyar kormány helyében azért behívatnám az amerikai nagykövetet, mivelhogy ez elég durva beavatkozás Magyarország belügyeibe.....
kjkj945
2014. szeptember 25. 08:22
Timár a szezsély zónában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!