Székházsirató

2014. szeptember 03. 07:38

A múlt hét közepén megjelent Fletó váteszi ömlengése a szükségszerű balos pártunióról, erre most a hét elején kiderült, hogy az unió lehetséges tagjai sorra mind kiköltöznének, vagy már ki is költöztek a székházukból.

2014. szeptember 03. 07:38
Ugró Miklós
MNO

Az, hogy a pártok nagyobb pártházat használnak, mint amekkorára szükségük van, pártállami örökség (csökevény). A majd egymillió tagot számláló MSZMP apparátusában annyian dolgoztak, hogy számukra akármennyi és akármekkora alapterületű székházat lehetett építeni. Amikor a rendszerváltás hajnalán székházkiosztást rendeztek az új pártok között, akkor továbbra is azzal számoltak, hogy a pártok nagy létszámú apparátusokat kívánnak fenntartani, csak azzal nem számoltak, hogy nem lesz hozzá oly végtelennek mondható anyagi forrásuk, mint az MSZMP-nek volt. Így hamar kiderült, hogy mindegyik párt túl nagy székházat kapott, amelyeken sorra-rendre igyekeztek túladni, amiből aztán rettenetes botrányok kerekedtek.

Az MSZP Köztársaság téri székháza húzta legtovább az eredeti tulajdonos tulajdonában, ám 2009-ben lecserélték a Jókai utcai ingatlanra, amely még mindig nagyobb volt, mint amekkorára szükségük lett volna, viszont sokkal többe került, mintha megmaradtak volna a régi helyükön. Ám 2009-ben, amikor még nagy párt voltak, azzal áltatták magukat, hogy lesz pénzük meg apparátusuk kitölteni a tágas székház kereteit. Egy év se kellett hozzá, s kiderült, elszámították magukat. Miként a párt alelnöke írta a napokban, be sem kellett volna költözniük a Jókaiba. Végső soron idejutottunk, hogy az MSZP a Jókai utcában nem bír meglenni, az Együtt–PM nevű töredék az Alkotás útról már átbútorozott a Nagymező utcába, ám nem lepne meg senkit, ha onnan is mehetnékjük lenne, a DK pedig, amely a szegény szocialisták testét csonkolta, a nem igazán frekventált helyen lévő, Népszínház utcai székházát árulja.

Persze most nem úgy néz ki, mintha szeretnének összeköltözni, hiszen Orbán Viktor gyűlöletén kívül egymás utálata az egyetlen közös pont közöttük. De honnan tudhatnánk, hogy Gyurcsány nem pont erre alapozná a jövendő pártuniót?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. szeptember 03. 09:26
Nincs hol lopni, el kell adni.
Antigoné
2014. szeptember 03. 09:14
Mindenki lecseréli a nadrágját/szoknyáját, ha szerencsésen sikerül lefogynia. Így jártak az ellenzéki pártok is, bár a fogyókúra esetükben kényszerű volt. A Pojáca legújabb hatalommegragadási kísérlete pedig ab ovo bukásra ítéltetett egységes partneri utálkozás miatt.
Paul Légère
2014. szeptember 03. 08:51
Ugrókám, a cím alapján egy pillanatig azt hittem, a neo-illiberális pártod székházeladási ügyében merült fel új bizonyíték.
Bácskai Bicska
2014. szeptember 03. 08:16
Az írás végén a csőszkunyhót, mint poént érteni vélem. De tartok tőle, hogy Matula bácsi kikérné magának ezt a kompániát, mint társbérlőt, mert ezek - Tutajossal, Bütyökkel szemben - az életben nem lesznek megnevelhetők, erkölcsileg, emberileg jobbíthatók. Mondjuk egy tákolt kutyaházba ha beférnének, az lenne Magyarországnak, meg nekünk is a biztos. De azt meg a kutyák kérnék ki maguknak. A tisztesség érdekében. És még igazuk is lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!