Erdő bíboros a nap hőse?

2014. október 17. 14:24

Ferenc pápa családszinódusa ezúttal egy pozitív botránnyal örvendeztetett meg minket.

2014. október 17. 14:24
Szerdahelyi Miklós
Katolikus Válasz

„Ferenc pápa családszinódusa ezúttal egy pozitív botránnyal örvendeztetett meg minket.

Nem rég zárultak le a szinódus második szakaszát képező kiscsoportos megbeszélések (Circuli Minores), melyeknek írásos konklúzióit egy mai, váratlan bejelentés értelmében a szervezők visszatartották volna a nyilvánosságtól. A bíborosok kollektív véleményének eltitkolása, azt a célt szolgálhatta volna, hogy a szinódusi testületet és a nyilvánosságot is kész tények elé állítsák a végső dokumentummal. A botrányos félidős  Vita utáni jelentést is sebtében publikálták: a sajtó előbb látta a bíborosok által át sem tekintett félidős jelentést, mint maga a testület. 


Mindez azért jelentős, mert a félidős jelentéssel a bíborosok túlnyomó többsége nem értett egyet, nem ismerték el, mint a testület véleményét, sőt olyan gondolatokat is felfedeztek benne, amelyekről szó sem esett a vita alatt. (...)

De hogyhogy mégis lehet tudni, mi van a kiscsoportok dokumentumaiban???
Nos azért, mert Erdő bíboros (mások szerint Pell bíboros) magukhoz ragadták a szót, és követelték, hogy amennyiben a Vita utáni jelentés nyilvános lett, akkor a kiscsoportok dokumentumai is legyenek azok.

Baldisseri bíboros megismételte a döntést, miszerint a dokumentumok titkosak maradnak. De ekkor már késő volt. Egymás követték a felszólalók, és kikérték maguknak a szinódus körüli manipulációt. Végül a sajtóért felelős Lombardi bíboros helyben hagyta a szinódus transzparenciára törekvő akaratát.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. október 23. 17:07
Tévedsz a homo krisztiánusz!!! Vagyis a krisztusi ember.
Sulammit
2014. október 23. 17:07
"egyetlen fiatalt sem tudnál rávenni, hogy az interaktív számítógépes játék helyett templomba menjen" Sok fiatal le se ül játszani, ha pedig leül, fel is áll, mert nem függő! Még hétköznap is jár templomba, nem csak vasárnap. Te egy jósnő vagy? És ezt látod az üveggömbödben?
Sulammit
2014. október 23. 17:06
Bolberitz atya misézik még vasárnap?
Sulammit
2014. október 23. 17:06
Bibliát elsősorban a keresztény és zsidó könyvesboltokban keresd. Többféle méretben és kötésben, valamint színben lehet kapni. Az Újszövetséget is szintúgy. Többféle kiadás is van. Úgyhogy te csak ne aggódj ilyen látványosan. Az kiderült, hogy ráadásul egyéb könyvesboltokat sem látogatsz, mert különben tudnád, hogy hol keresd a vallással foglalkozó könyveket. Csak a zsidóval van problémád, vagy más vallások könyveit is mesének tartod? Végül is tök mindegy, hogy mit minek tartasz, mert akinek agya van az megérti a Bibliát. Sőt, mi több megtanulja értelmezni. Na csá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!