Fiatal vagyok, túlképzett és magyar – maga szerint kire szavaztam?

2014. november 16. 16:41

Nem mintha nagy illúzióim lennének Johannisszal kapcsolatban, de nagyon idegesítene, ha egy ilyen gyerekképű, pofátlan csaló lenne az elnöke az országnak, ahová a szülőföldem tartozik.

2014. november 16. 16:41
Jakab-Benke Nándor
Főtér.ro

„A külföldön adózók Bécstől Bostonig szarják össze magukat hogy szavazhassanak, s nem lehet. Pont olyan sorokban állnak, mint amilyenek elől elmenekültek. Az itthon nemadózóknak pedig ki van nyalva a segge, hogy a pópa által kiprédikált (vagy kikántált, fene tudja mi történik odabenn) jelölre szavazzanak. Mert meg kell menteni a hazát az idegentől.

A székelyek pedig mindeközben inkább még egyet fordulnak az ágyban ezen a szép novemberi napon. Nem csodálkozom, mert tényleg nem lettek igazán megszólítva. Nem csodálkozom, de kicsit dühít. Nem mintha nagy illúzióim lennének Johannisszal kapcsolatban (habár ki tudja, lehetne ő a romániai Obama, aki tényleg valamiféle változást hozhatna), de nagyon idegesítene, ha egy ilyen gyerekképű, pofátlan csaló lenne az elnöke az országnak, ahová a szülőföldem tartozik.

Mindenestre én 14 év óta újból elmentem szavazni, flotánt nélkül, pótlistásan, mert legalább nem kap el a hányinger az ellenjelölttől (mint ahogy párszor elkapott a kopaszodó hajóstól). Kijövetkor megkérdezte egy hírtévé exitpollos stábja, hogy kire szavaztam. Fiatal vagyok, túlképzett, és magyar – válaszoltam –, maga szerint kire szavaztam?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2014. november 17. 09:11
Úgy látom sokaknak nehézséget okoz a szövegértés. A szerző Iohannisra szavazott, mint az erdélyi magyarok zöme. Ő a kisebbik rossz, szász létére a magyar identitást nem vállalja. A kölyökképű csalónak Pontát tartja, aki tényleg egy debilfejű, korrupt, diplomatolvaj fasz. Hát, majd Iohannis megmutathatja, hogy mennyit ér a német származás és az, hogy Romániának erdélyi elnöke van, és a magyarok zöme is rá szavazott.
Eltünt
2014. november 16. 22:54
Benke diplomád a kezedből nem veszi ki a talicska szarvát a vasvillát.
packó_
2014. november 16. 21:45
Cikkszerző úr, lehet, hogy mégis érdemes volt elmenni szavazni?
Ellensúly
2014. november 16. 20:22
Nagyjából egyetértek a szerzővel: nekem sincs illúzióm Johanisszal kapcsolatban, és talán jobb lehet, mint a náci Ponta. De mi van, ha még rosszabbul járunk a németből turbórománná vált, az autonómiát mereven elutasító, Romániát a kisebbségeivel jól bánó egységes nemzetállamnak tartó Johannisszal? Lehet, hogy a származását remekül felhasználja a nemzetiszocialista románság, mondván: ha egy német lehet az elnökünk, akkor itt bizony példás dolguk van a nemzetiségeknek. Szóval két nagyon rossz választási lehetőség közül kellett volna kiválasztani a kisebbiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!