Fecnitörténelem

2014. november 14. 16:20

A történelmet jórészt fecnikből ismerjük. Semmi – írta a király a francia forradalom kitörésének napján, és egy fecni megőrizte véleményét.

2014. november 14. 16:20
Konok Péter
hvg.hu

„A történelmet jórészt fecnikből ismerjük. (...)

Nekem most egy elhíresült  bár kissé félremagyarázott  privát fecni jut eszembe. Mikor a jó XVI. Lajos király  érdekesek ezek a lajosok, akárcsak a fecnik, újra és újra feltűnnek a történelemben  1789. július tizennegyedikén ennyit írt naplójába, amit vadászzsákmányairól vezetett igen precízen: »Rien«. (...)

Semmi – írta a király a francia forradalom kitörésének napján, és egy fecni megőrizte véleményét. Pedig még pecsét sem volt rajta, vagy fejléc.

Kicsi, érdektelen, pedánsan száraz fecni volt, helyenként némi fácánvér pettyezte.

Na, gondolhatta Lajos, mikor csinos kacskaringót kanyarított az »n« betű farkára, erre a napra sem érte meg az időt pazarolni. És fáradtan kimosolygott a szép, pedáns versailles-i kertekre.

Néhány kilométerre tőle, Párizsban a tömeg döngetni kezdte a Bastille kapuját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. november 15. 22:52
bizonyos körökben milyen nagy lett a zsidó szakál..vajon miért?
fcsabi
2014. november 15. 17:32
Kedves Szerző! Próbáljon egy fejléc és aláírás, valamint pecsét nélkül garanciajegyet érvényesíteni.
Mich
2014. november 15. 14:43
Na, még egy majom beszállt ebbe a maszatolásba... (mit is várhatnák a HVG állatkert majmaitól...) Az egy jó kérdés, hogy miért is védi a CIA majmát, az mégis csak egy más fajta, vagy nem...?!
Karakter
2014. november 15. 12:42
Tűnés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!