A szavak inflációja

2014. november 25. 15:00

A magyar „rezsim” vagy „rendszer” tehát számos értelmiségi szerint már most (fél-) totalitárius, vagy abba az irányba halad. Mondják mindezt szabadon, mindenféle kényszer és cenzúra nélkül a nyilvánosságban.

2014. november 25. 15:00
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Mozgástér blog

„Minden különösebb önreflexió nélkül képesek a stúdiók székeibe süppedve olyan mondatokkal dobálózni, hogy Magyarországon diktatúra van, hogy épül a totalitarizmus, illetve, hogy Magyarországon már most is »fél-totalitárius« rendszer van. (...)

A magyar »rezsim« vagy »rendszer« tehát számos értelmiségi szerint már most (fél-) totalitárius, vagy abba az irányba halad. Mondják mindezt szabadon, mindenféle kényszer és cenzúra nélkül a nyilvánosságban. A valósággal való kapcsolat teljes hiányánál talán az irónia nem-észlelése a komolyabb probléma. Elveszítették a humorérzéküket, így nem érzékelik az általuk tálalt abszurdot sem.

A szabadság nem azért veszhet el, mert az értelmiségiek azt mondják nekünk a tévéképernyőről, hanem épp azért, mert inflálják a szavakat. Az értelmiségi megmondás értelmetlenné vált.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ziza
2014. november 26. 11:50
nem a szólásszabadság (mernék csak a köztévében) a demokrácia egyetlen ismérve , demokrácia attól lesz ha lopni nem lehet , ha van orbánfüggetlen ügyészség pl, orbánfüggetlen alkotmánybíróság , orbánfüggetlen rendőrség aki kinyomozza az olajos mocskot érted seggfej ? ha van korrupciós kockázata a közpénzen élősdinek ha nem rohadt maffiózó a belügyminiszter , ha nem haveri kör hízik dagadtra ...közpénzen ... ezt egy narancsos értelmiségi barom mi a faszért nem tudja felfogni ? mert lojális debil aki maga is közpénzen dagad ? hát dögölj bele a kurva anyáddal együtt
gubenc
2014. november 26. 09:17
Egyébként meg: FIDESZ magyar szótár: Megvédjük => Ellopjuk Jobban teljesít => Növekvő szegénység Konzervativizmus => Feudalizmus Békemenet => Békés nyugdíjasok hergelése Népképviselő => Valamilyen stiklijével zsarolt volt ügynök, tolvaj vagy egyéb szavazóautomata. Középosztály => milliárdosok, oligarchák
Tintamin
2014. november 25. 23:57
Annyi a bibi csak, hogy MÉG nincs diktatúra. Ellenben remek kis hűbéruralmi RENDSZER épült ki, ahol a korrupció mindennapos. Bármelyik újság bármelyik napján találni olyat, hogy valamelyik fideszes milliárdokat lopott el épp. (Pl. a minap Giró-Szász, ugye-ugye....) Nincs, nincs diktatúra. De banánköztársaság van kialakulóban nagyon durva cenzúrával (az állami média gyakorlatilag pártpropagandára szolgál), a magántulajdon gyakorlatilag bármikor állami vagyonná, majd haverok zsebpénzévé válik. Kommunizmus épül, barátom, ne légy bolond, hogy ezt nem veszed észre. Minden vállalkozó tudja, hogy iszonyú durva korrupció van, mindent az határoz meg, hogy ki fideszes, vagy ki ismer fideszest. Talán a gazdasági világvan is körbe kéne nézned...
Mich
2014. november 25. 20:19
Ez az infláció és kiürülés teljesen igaz a ballibes megmondóemberek itt (a Mandin) is gyakran újrapublikált állításaira. Nagyot mondanak, de nem ér semmit - mint 1 Millió Milpengő 1946-ban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!