Vásár nap, érted, KDNP?

2014. november 04. 14:52

Van egy törvényhozó, illetve a törvényhozók egy csoportja, aki meg szeretné mondani, hogy én, az állampolgár, mikor vásárolhatok.

2014. november 04. 14:52
Sabater
hvg.hu

Egy nulla százalékos támogatottságú, magánérdekeket képviselő törpepárt kívánja nekem megmondani, hogy lemehetek-e megvenni a csirkemellet a vasárnapi családi ebédhez, vagy ezt már szombaton meg kell tennem, vállalva a kockázatot, hogy kevésbé lesz friss az étel.

Tökéletesen nyilvánvaló: attól még, hogy a boltok zárva vannak, nem fogok több időt tölteni a családommal vasárnap, például azért, mert akkor az előző nap családdal tölthető időmennyiségét kell bevásárlásra fordítanom. Rendkívüli mód sajnálom, de templomba sem fogok járni a hétvége utolsó napján szupermarket helyett. Ennek mindjárt két oka van: egyrészt nem hiszek istenben (magánügy), másrészt a családdal töltött idő, ugyebár, értékes.

Ebből lesz sok annak a becslések szerint 35 ezer embernek – lehet persze, hogy kevesebbről lesz szó, hiszen a Bevásárlóközpontok Szövetsége riogathatott is –, akiket a KNDP törvényjavaslata miatt fognak a plázák és boltosok kirúgni a francba. Már persze, ha lesz ilyen törvény, ugyanis Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azért bedobta a »józan fideszes« hangot. Remélhetőleg a két ellenérdekelt frakció (haha) párharcából nem az fog kisülni, hogy mindenki legyen zárva, kivéve a CBA, bár ez lenne a legkevésbé meglepő fejlemény.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chimboak
2014. november 05. 04:33
etimológus bartunk figyelmébe: heti világgazdaság napi belpolitikai propaganda
PPK
2014. november 05. 02:16
A cikk nagyobb hülyeség, mint maga a(nem túl szerencsés)ötlet. Nem hiszem, hogy a hávégések közül ne lett volna valaki második(első)hazájában szombaton. A LIFTEK SE JÁRNAK!!!
Zsusztina
2014. november 04. 18:40
A vasárnap nem biztos, hogy a vásár-nap szóösszetételből ered, ez csak egy hipotézis. De éppenséggel lehetséges. Viszont anno faluhelyen nem is voltak boltok, olyan alacsony volt a népsűrűség, meg a zemberek is úgy dolgoztak, hogy sokszor reggeltől estig, máskor meg kevesebbet, ha az időjárás miatt nem lehetett dolgozni. Lehetetlenség lett volna boltokat üzemeltetni, ezért voltak bizonyos napok, amikor egy piactérre összegyűlt a népség. Nem is biztos, hogy mindig vasárnap. A vallásosság iránti ellenérzés demokratikus joga a cikkírónak, de ne próbálja már áltudományos, hajánál előrángatott magyarázatokkal igazolni.
tango47
2014. november 04. 18:24
Talán megérne a kérdés egy népszavazást - az interneten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!