Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A gazdagok házasodnak. A szegények nem.

2014. december 13. 13:03

A házasság egyre inkább a gazdagok privilégiumává válik.

2014. december 13. 13:03
Bede Kristóf
Danube Institute blog

„A házasság egyre inkább a gazdagok privilégiumává válik Nagy-Britanniában − írja Fraser Nelson a The Spectator cikkében. A baloldalnak aggódnia kellene, de vonakodnak attól, hogy erkölcsi ítéleteket hozzanak.


A különböző weboldalaknak és mobiltelefonos applikációknak köszönhetően ma már mindenki könnyen eldöntheti, hogy kivel akar komoly kapcsolatot és kivel nem − írja Fraser Nelson a The Spectatorban. Többek között ott van az egyetemistáknak készített Bluesmatch.com, a mobilon elérhető Tinder vagy a BeautifulPeople. Ezeknél az alkalmazásoknál csakis a kinézet alapján kell döntenünk arról, hogy akarunk-e beszélgetést kezdeményezni a másikkal vagy sem. De Nelson megemlíti a legújabb ilyen applikációt is, név szerint a Luxy-t, ami egész egyszerűen úgy hirdeti magát, mint »a Tinder szegény emberek nélkül«. Bár a Luxy-t sokan elítélik sznobsága miatt, a gazdagok kizárólag gazdagokkal való házasodása és az ehhez kapcsolódó társkeresés nem új keletű dolog, régebben az ún. London Season rendezvények is ezt a célt szolgálták. Ugyanakkor egy új trend is megfigyelhető: míg a gazdagok halálosan komolyan veszik a házasságot és készek nem kevés pénzt és időt is belefektetni, addig a kevésbé tehetősek körében gyorsan csökken a házasságok száma. Emiatt egy »házassági rés« kezd kialakulni.

Nelson megemlíti, hogy a Channel 4 csatorna részére készített dokumentumfilmjének (How The Rich Get Richer) forgatása során, a több helyszínen és a Centre for Social Justice közreműködésével elkészített felmérésekből kiderült, hogy a bűnözés, az iskolázottság, a szegénység és a nélkülözés problémái aligha változtak az elmúlt években. Egyvalami azonban jelentősen megváltozott, ez pedig a házasságok száma. Az elit és a felső középosztály rétegeiben 10-ből 9 szülő házas. A minimálbérrel vagy annál is kevesebb pénzzel rendelkezők körében pedig körülbelül feleannyian házasok, mint az előbb említett rétegekben.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2014. december 13. 19:12
Hát ezzel a névvel nem mondanám, hogy rokonszenvet tudsz kelteni. Mármint a nem nemzetárulók között.
Morgen
2014. december 13. 16:51
A normális gazdag ember emberi életet szeretne élni. A normális szegény úgyszintén. A család léte az emberi életfeltételek sarkalatos pontja.
Senye Péter
2014. december 13. 14:18
"Ha szegény vagy, korán kell meghalnod." - pedig a temetés is drága.
kjkj945
2014. december 13. 14:15
Jókai Szegény gazdagok Gazdag szegények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!