Bankra, magyar!

2014. december 06. 12:27

Az ígéretek szerint a most megszerzett bankok új, értő, magyar tulajdonosokhoz kerülnek, s máris kész a nemzeti bankrendszer. Ettől fog jobban működni? Aligha.

2014. december 06. 12:27
Kriván Bence
NOL

Talán most vége, a devizahitelesek megmentésével, a forintosítással lélegzetvételhez juthatnak a piaci szereplők, akik immáron a kormány által diktált »fair« körülmények közepette vívhatják harcukat az ügyfelekért. S a szisztematikusan lerohasztott bankok végre újra elkezdhetnek hitelezni, Matolcsy Györgynek nem kell erre nógatnia őket. A jegybankelnök múlt karácsonyi üzenetét sem vették sokan komolyan. Azt mondta, fél-másfél év alatt négy nagybank hagyja el a piacot.

Akkor már gyakorlatilag az állami portfóliót gyarapította a törvényi eszközökkel, alkotmánybírósági engedéllyel gátlástalanul lenyúlt takarékszövetkezeti szektor, majd ehhez csatlakozott az MKB, s legújabban a Budapest Bank. És már alakul az MNB »rossz bankja«, amely fillérekért felvásárolja a még itt maradt nagy bankok bedőlt ingatlanhiteleit. Semmilyen rálátásunk nem lesz arra, hogy ezek kiknél, milyen strómanoknál, s főleg mennyiért landolnak majd, de az újraelosztás nyerteseire tippelni tudnánk.

Az ígéretek szerint a most megszerzett bankok új, értő, magyar tulajdonosokhoz kerülnek, s máris kész a nemzeti bankrendszer. Ettől fog jobban működni? Aligha. A profit itt marad? Ha lesz, akkor garantáltan. De abból, ahogy eddig, ezután sem látunk sokat. Az orbáni terv, az 50 százalék tehát teljesült, innentől már az a kérdés: miért is állnánk meg félúton?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2014. december 06. 21:20
Ez a "nagy szakértelemmel" megírt NOL-cikk nem mond semmit. Feltételezi, hogy a bankok portfólió tisztításon fognak átmenni, majd "odaadják" valakinek. Teszi ezt a cikkíró anélkül, hogy legalább bemutatná a két bank tőkehelyzetét, a legfontosabb mutatók elemzésével támasztaná alá a "véleményét". Heccelésre is gyenge muzsika.
Peter8811
2014. december 06. 19:50
"Nincs nagyság jóság nélkül" A Pinánál Pont Fordítva, van mennél kisebb annál jobb!
puszika
2014. december 06. 16:30
Kedves Kriván! Nem veszi észre mennyire ostoba?? Beállt a béljósok országos szövetségébe.Honnan tudja a tutit? Vagy a Népszabónál már csak ilyenek koptatják a billentyűket mint ön? Csak ilyen bárgyú szöveggel lehet megjelenni? Egyáltalán megmondaná mire jó ez a találgatási bajnokság?
Box Hill
2014. december 06. 16:28
Egy privatizátor mondja már meg, miért volt fontosabb az összes bank privatizálása az összes színházénál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!