A dolgoztatásról

2014. december 12. 07:29

Szóval nem értem: a dupla bért azért a vasárnapi munkáért kell adni, amit betiltanak? Mely kétszeres fizetségért sok ezren örömmel vállalnák azt, amit majd nem tehetnek.

2014. december 12. 07:29
Veress Jenő
Népszava

„Megtetszhetett a fából vaskarika Rogánéknak. A kötelezően önkéntes drogteszt sem értelmezhető egyszerűen, de minden napra képesek új záptojást tojni, úgyhogy ezen ne is merengjünk. Azon inkább, hogy a munka törvénykönyvének módosítását kezdeményezi a Fidesz, hogy vasárnapi munkavégzés esetén százszázalékos bérpótlék járjon, és, hogy vasárnap senkit se lehessen dolgoztatni Magyarországon. (...)

Szóval nem értem: a dupla bért azért a vasárnapi munkáért kell adni, amit betiltanak? Mely kétszeres fizetségért sok ezren örömmel vállalnák azt, amit majd nem tehetnek.

Most akkor ez cinizmus, szimpla gonoszság vagy mi?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2014. december 12. 16:28
te barom,én nálatok dolgoztam tizenhatot is
balbako_
2014. december 12. 12:09
Ez az, hogy hülye vagy Veress. Hiszen sokan mások is dolgoznak vasárnap akiket ez a rendelkezés nem érint.
hakos
2014. december 12. 09:45
Jencikének megint nehezére esik gondolkozni.Már megszoktuk, hogy a logika nem az erős oldaluk..... A dupla bért nyilvánvalóan azért a vasárnapi munkáért kellene fizetni, amit végezni lehet. :)))) Viszont a kormány egy bravúros megoldással pontot tehetne az egész ügy végére: maradhat a vasárnapi nyitvatartás, viszont törvénybe kellene foglalni, hogy vasárnap százszoros órabért kell fizetni ott, akikre a vasárnapi zárvatartás vonatkozna.....ezt pedig abból lehetne finanszírozni, hogy az árukra plussz húsz százalékos "vasárnapi ÁFA" jönne Megnézném hány nagyáruház nyitna ki, és hányan mennének oda vásárolni....:)))))
KannibálTatárÚr
2014. december 12. 09:22
Van egy javaslatom: akinek megéri vasárnap dupla bért fizetni, ne csak vasárnap, hanem egész héten dupla bért fizessen. Így elérjük, hogy a nyugatiak ugyanazért a munkáért nem 5-szörös, hanem "csak" 2,5-szörös bért kapnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!