Ez már nem az az ország

2015. január 19. 09:19

A váratlanul felszínre tört népi elégedetlenség következményeként az Orbán-rendszer már nem tűnik mindenhatónak. A kezdeti eufória után azonban visszatért az érdektelenség, pedig egyelőre új párt, új arc, új hang híján csak a tüntetésekben bízhatunk.

2015. január 19. 09:19
Bruck András
hvg.hu

Egyre kevesebb dolog működik normálisan Magyarországon, de legalább már ránk is érvényes Seneca megállapítása: „Ahány rabszolga, annyi ellenség”. A váratlanul felszínre tört népi elégedetlenség következményeként az Orbán-rendszer már nem tűnik mindenhatónak. A kezdeti eufória után azonban visszatért az érdektelenség, pedig egyelőre új párt, új arc, új hang híján csak a tüntetésekben bízhatunk. Az internetadó-tömeg is elporlott, talán, mert minden mással elégedettek? Nem lenne jó, ha a közhangulatra süket és vak szervezők, az utca, a tömeg igényeit nem érzékelő szónokok miatt végképp kihűlne a lelkesedés. Akkor kik fogják hirdetni, terjeszteni, hogy van remény?

A közélet ügyei azért már lejjebb, mélyebbre jutottak, olyanokat is elértek, akik eddig csak bébifotókat osztottak meg a facebookon. Ők kikerekedett szemmel még csak most ismerkednek a Fidesz-világgal, de belőlük már biztosan nem lesz új hátországa a pártnak. Mert a rezsi trükk még egyszer nem jön be, és mert a kormány – tessék, egy újabb evidens jóslat –, a létezése utolsó pillanatáig nem fog leállni. Még ha akarna, se tudna. A struktúra mindenevő, így van programozva.

Kidolgozott menetrend alapján történt minden – ezt az egészet így tervezték és így hajtották végre. Megbénították a médiát, hogy tájékozatlan maradj, lehetetlenné tették a sztrájkot és a népszavazást, hogy semmi veszélyt ne jelents rájuk, megfenyegettek, megzsaroltak, hogy add nekik a nyugdíjra szánt pénzed, és ha közalkalmazott vagy, remegj az állásodért, a törvényekből kivették a te jogaidat, és beírták az övéiket, és mindenhova a saját embereiket tették, hogy ne legyen senki, aki megvéd. Mindeközben taktikusan meghagytak demokratikus szigetecskéket, hogy a létrejött torzszülöttet ne lehessen klasszikus diktatúrának nevezni. Vajon a Fidesz ismeretében ki merné állítani, hogy nincsenek máris új terveik, ezúttal a szigetek elsüllyesztésére?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. január 19. 18:59
Brucknak, az Ámerikába kivándorolt, majd onnan hazatántorgó slemil zsidónak, Demszky egykori PR tanácsadójának inkább a munkában kéne bíznia (ha dolgozott volna valaha is). Ehelyett inkább a tüntikézőkben reménykedik (akik ugyanúgy soha egy percet se dolgoztaK).
pkarcsi
2015. január 19. 16:02
Hazaáruló aljas komcsizsidó vagy.Te is jársz a Bitó szalonba?No azon fogod végezni.
catalina9
2015. január 19. 15:47
A váratlanul felszínre tört népi elégedetlenség..." A "népi"... "...A válaszadók 30%-a december 16-án volt először tüntetni 2010 óta, 31%-uk egy, 26%-uk két, 13%-uk legalább három korábbi demonstráción is részt vett ebben az időszakban. Az előző kormányzati ciklus időszakában legnagyobb arányban a Milla csoport (Egymillióan a magyar sajtószabadságért) különböző tiltakozásain, másodsorban a baloldali pártok által szervezett demonstrációkon, illetve a 2011 végén rendezett hallgatói megmozdulásokon vettek részt..."
népoldali56
2015. január 19. 14:54
Eza fószer már többször kinyilvánitotta hogy kedvére lenne egy eröszkos puccs,most azért ajvékol hogy kihülni lázstik a lalkesedés. Szóval,hapsikám: Ha válsztáson nem tudtok nyerni akkor puccsolni bünös dolog,törvénytelen és nyiltszini propagálásáért mi jár?Hm? Remélem lesz vér a kormány pucájába és nem engedi hogy a NÉPAKARAT/a valósi!/ népakartot sárba taposva belvár idegenszivüek puccsot szervezzenek. Ennbnek a fószernek sok van a rovásán, nem fér a börébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!