OV leváltása - Első forgatókönyv

2015. január 02. 16:31

A probléma igazából nem is a lehetőséggel van, hanem a vezér hiányával. Kellene egy vezér, aki képes elirányítani az országot.

2015. január 02. 16:31
Dörnyei József
Gazdaságpolitika

„Abban az esetben, ha a FIDESZ össze tud gyűjteni 101 olyan képviselőt, aki hajlandó leváltani OV-t, akkor ezek a képviselők dönthetnek az új miniszterelnök személyéről.

Ennek igen sok hatalmas előnye van, ezért ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

Elsősorban ők választják ki az új miniszterelnököt. Ez sok előnnyel jár, az egyik az, hogy hiába van valamennyi sara OV-nek egyes FIDESZ képviselőkről, az új miniszterelnök ugyanúgy tud majd falazni a bűnösöknek, mint ahogy most OV teszi. Tehát ez ad egy igen nagy biztonságot a FIDESZ képviselőknek a jövőre nézve.

OV-val együtt ki kellene rúgniuk a FIDESZ felső vezérkarának besározódott részét is, ami szükségszerű és pozitív. (...)

A probléma igazából nem is a lehetőséggel van, hanem a vezér hiányával. Kellene egy vezér, aki képes elirányítani az országot. Ismer valaki egy ilyet a FIDESZ körökből? Nem igazán.

Ez a lehetőség a lehető legjobb a FIDESZ számára – az egyetlen buktatója az, hogy a FIDESZ nem feltétlenül lesz képes felmutatni valakit, aki képes lenne vezetni az országot. Anno az MSZP is kanosszát járt, náluk sincsen senki per pillanat, aki a vezetésre képes lenne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. január 03. 14:13
Emlékezzünk Elvtársak!! Game over (Index, 2006. április 13., Tóta W. Árpád): „A Fidesz vezérkarának két napig senki nem merte megmondani az eredményt. Döntetlenről, sőt győzelemről hadováltak… Nincsenek tartalékok, sem emberben, sem retorikában; nincs már mit ígérni, nincs mivel ijesztgetni, nincs már annyijuk se, mint eddig volt. Innen nehéz felegyenesedni is, nemhogy nyerni. Az eredmény világos cáfolata annak a blőd ostobaságnak, hogy ők lennének a nemzet, az emberek, a teljes bioszféra. Hogy ők a mindenség mínusz Gyurcsány Ferenc (…) És Dávid Ibolya most beleveri Orbán orrát a szarkupacba, amit szövetség címén maga alá csinált négy év alatt. Semmi oka nincs épp most behódolni. Elég, ha leül egy csendes sarokba, és egy kosár nyugtatóval megvárja a Fideszről leváló tömegeket. Kiváló pozícióban van, ugyanis ő nem csinált segget a szájából, nem próbálta konzervatív mezben előadni Kádár Jánost. Hamarosan újraosztják a jobboldali piacot, amit épp a tönkrevert MDF alól halászott el a Fidesz tíz évvel ezelőtt. Dávid Ibolya elővásárlási joggal mehet shoppingolni a kiárusításra. Hazaviheti trófeának a zakót, amit Orbán túrt magának.”
SoukySanjay
2015. január 03. 11:54
Én vállalom a vezetést,bár semmilyen pártnak nem vagyok a tagja.Viszont a mostani és a múlt vezetőit először börtönbe csuknám,teljes vagyonzárlat mellett,majd kinyitnám a titkos aktákat is.Nyilván csak olyanokat,melyek nem fenyegetik az ország biztonságát.De,pl.a 3/3-asokat egészen biztosan.A pénzeket pedig úgy osztanám,hogy jusson mindenre.Focipályát nem biztos,hogy építtetnék.
SoukySanjay
2015. január 03. 11:53
Én vállalom a vezetést,bár semmilyen pártnak nem vagyok a tagja.Viszont a mostani és a múlt vezetőit először börtönbe csuknám,teljes vagyonzárlat mellett,majd kinyitnám a titkos aktákat is.Nyilván csak olyanokat,melyek nem fenyegetik az ország biztonságát.De,pl.a 3/3-asokat egészen biztosan.A pénzeket pedig úgy osztanám,hogy jusson mindenre.Focipályát nem biztos,hogy építtetnék.
catalina9
2015. január 03. 10:46
Schollander [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 2. 20:49 A 2/3 ugyanis - NEM a felelősséggel szavazók - HANEM az országgyűlési képviselők számított aránya. A kormánypártok támogatói önfeledt lelkesedésükben e kettőt gyakran összekeverik." Na ja Elvtárs, de azért az ilyen számítgatás nagyon tetszik a ballibáknak, ha éppen őket igazolja. Lássuk a Tevares matematikát, aminek akkor lelkes hívei voltak a haladárok. "Rámutatott, hogy a parlamenti képviselőknek csak a harmada szavazott ellene, kétharmad ugyanakkor mellette szavazott vagy TARTÓZKODOTT. Ez az ő értelmezése szerint azt jelenti, hogy a parlament tagjainak kétharmada „aktívan támogatta a határozatot VAGY EGYÜTT TUD ÉLNI VELE”….. " No ezen az az alapon bizony kétharmad szavazott a Fideszre vagy együtt tud élni vele..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!