Sajtószabadság kontra béke

2015. január 17. 14:18

A békétlenséget, a vallások, etnikumok és civilizációk békétlenségét szítja, aki a kettős mércét támogatja, tapsol neki, vagy akár cinkosként vigyorogva élvezi.

2015. január 17. 14:18
Lovas István
Magyar Hírlap

A Kaliforniában és Svédországban közel-keleti történelmet oktató Mark LeVine professzor az al-Dzsazíra televíziós állomásnak azt nyilatkozta, hogy a Charlie Hebdónál a gyilkosságokat elkövetők algériaiak voltak, és hogy Franciaország felelős »egymillió« algériai haláláért, az észak-afrikai ország gyarmati korából. Valamint, mondta LeVine, a francia és több nyugati kormány fegyverekkel támogatta azt az öldöklést, amelyet az algériai kormány rendelt el – százezer áldozatot követelve – a kilencvenes években, miután a választásokon az iszlamisták legyőzték. Demokratikusan. Kettős nyugati mérce, amely jövőbeni merényleteknek is lehet az egyik fő felbujtó ereje.

A párizsi kettősmérce-parádéból nekünk is kijutott. Élén a France24 globális televízió honlapjával, a francia, majd az angol nyelvű sajtó kezdte el a magyar miniszterelnöknek a vasárnapi emlékmenetben való részvétele elleni támadást. Azzal, hogy miként merészel Orbán Viktor ott gyalogolni, amikor a magyar sajtó a Tudósítók Határok Nélkül nevű szervezet sajtószabadság-indexén a hatvannegyedik. Az állandó viszály szításában és a civilizációs konfrontációk tüzelésében érdekelt nyugati cselédsajtó arról egyöntetűen hallgatott, hogy az első sorban menetelő Netanjahu miniszterelnök országának sajtója ugyanezen a listán a kilencvenhatodik. Arról is, hogy Izraelben tilos Mózes, Mohamed és Jézus gúnyolása.

Mint ahogyan nálunk »Je suis Charlie«-körökben kötelező lapunk bojkottálása egyetlen cikk egyetlen mondata miatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. január 17. 18:50
A sárli nagyjából egy Stürmer színvonalú ócska szennylap...de 50-szeresére nőtt a példányszáma...Busines as usual
antioxi
2015. január 17. 17:51
"...a nyolcvanéves Henrie Roussel, a CH egyik alapítója ... azt írta, a meggyilkolt Stéphane Charbonnier túlzásba vitte a muzulmán ellenes provokációt, és cionista lappá tette a Charlie Hebdót..." Elég legyen a zsidó szarkeverőkből! Emlékeztető: Magyarországon van Európa második legnagyobb zsidó populációja Franciaország után. Pechünkre.
Agricola
2015. január 17. 15:20
"Izraelben tilos Mózes, Mohamed és Jézus gúnyolása." Franciaországban mindez nem tilos, sőt dicséretes dolog! Mi ebből a tanulság? Franciaország felülmúlja Izraelt a sajtószabadság szintjében!
Antigoné
2015. január 17. 15:03
Ehhez nem nagyon van mit hozzátenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!