Én sem vagyok Charlie

2015. január 15. 20:19

Charlie leszel vagy terrorista? Nos, ez számomra egy hamis kérdés. Én ezek közül egyik oldalra sem akarok állni, mert mindkettő a gyűlölet oldala.

2015. január 15. 20:19
Vona Gábor
Facebook

„Több mint egy hete volt a párizsi mészárlás, ahol terroristák hidegvérrel végeztek ki egy fél szerkesztőséget. Az esemény az egész világot megrázta, mindenki egyértelműen elítélte a terrorcselekményt. Így tettem én is, így tett a Jobbik is.

Azóta se szeri, se száma az Én is Charlie vagyok kiállásoknak. Jóval kevesebben állnak ki az ellenkezőjével, de a kegyelet napjai után én is ez utóbbiak közé kívánok tartozni. Mivel jövő héten nálunk is árulni kívánják ezt a szennylapot, így fontosnak tartom egyértelműsíteni: én nem vagyok Charlie.

Nem vagyok hajlandó azonosulni a strandon napozó és megfeszített Jézust ábrázolókkal, mert ezt egyáltalán nem tartom sem kultúrának, sem viccnek, sem szólásszabadságnak. És ugyanez a véleményem az elhunyt apáca mennyei orális szexét taglaló karikatúráról és a többi ocsmányságról is. Felháborító, hogy mindezt valakik üzleti - vagy akármilyen - okokból Magyarországra hozzák. (Mindezzel egyébként Magyarország terrorveszélyét fokozzák. »Köszönjük« nekik...)

A terrorizmust elítélem, az emberi életek kioltását szintén. A leggusztustalanabb karikatúra sem lehet indok mindarra, ami történt. De! Egyesek választás elé akarják állítani Európát, mely szerint: Charlie leszel vagy terrorista? Nos, ez számomra egy hamis kérdés. Én ezek közül egyik oldalra sem akarok állni, mert mindkettő a gyűlölet oldala. A gyilkosok fegyveres terroristák, ennek a lapnak a szerkesztői pedig a szavak terroristái. Gyűlölet hajtja mindkét oldalt és mindkettő gyűlöletet termel. A merénylők bűne súlyosabb, nem kérdés, de ettől még a másikkal sem kell senkinek azonosulni, mert aki ezt teszi, a legjobb szándéka és együttérzése mellett is, a gyűlölet egy másik formájával azonosul.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2015. január 16. 11:32
Egyetértek Vona Gáborral. Egyébként Ferenc pápának ugyanez a véleménye. Csak a sok ballibbantnak mondom, aki itt ajvékol. >:-)
Szabadon ébredők
2015. január 16. 08:15
Starlord "Vonát még ha nyerne is nem egész 12 órán belül megbuktatnák." Ugyan kik? :)) A egysegelem és a többi szélsőliberális által összeesküvés-elméletnek tartó háttérhatalom? Hiszen ők nem lézetnek, mert egy liberális csak igazat mondhat Csak épp nap mint nap érezzük a tarkónkon a lehelletüket Most a Ft-ot döntötte be a nemlétező pénzügyi háttérhatalom
Szabadon ébredők
2015. január 16. 08:09
szkeptikus "Próbálom megérteni miért kaptál 5 dislike-t" Mert a mandin a kommentelők 50%-a kontraszelektált debil. Vagy több
Tündér_Lala
2015. január 16. 08:08
Vonának igaza van. A választás amit kínálnak hamis. A gyűlölet helyett a békét kell választani és ennek feltételeit mindkét oldaltól elvárni, megkövetelni és teljasíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!