A Fidesz Veszprémben zseniálisan kiütötte önmagát

2015. február 23. 16:25

Az okok röviden: Navracsics árulása és korábbi katasztrofális humánpolitikája, Simicska zavarkeltése, továbbá az erkölcsi motivációk nélküli machiavellisták előretörése a Fideszben, a kormányzás lelki kiüresedése.

2015. február 23. 16:25
Menyhárt doktor
Tutiblog

„Szinte biztos, hogy politológia szigorlatok feladványa lesz a Fidesz veszprémi lebőgése. A tuti winner pozícióból ekkorát perecelni, nos ez tudományos magyarázatért kiált! Itt, a Toronyházban ezért mindjárt kreálunk is egyet. Hol is kezdjük? Hiszen annyi nyilvánvaló oka van a vereségnek, hogy szinte fölösleges keresni a rejtett okokat, pedig abból is van bőven.

Az okok röviden: Navracsics árulása és korábbi katasztrofális humánpolitikája, Simicska zavarkeltése, továbbá az erkölcsi motivációk nélküli machiavellisták előretörése a Fideszben, a kormányzás lelki kiüresedése.

A Fidesz tavaszi szavazóiból a veszprémi egyes vékában 11255-en most úgy gondolták, hogy magasról tesznek a kétharmadra és még csak az sem érdekli őket, hogy hiányukban egy Kész Zoltán nevű túlmozgásos idióta kerülhet az Országházba. A kormánypárt választóinak konkrétan a fele inkább otthon maradt, miközben (az egyszerűség kedvéért nevezzük így) baloldal még egy picivel növelni is tudta a helyi bázisát.

Nagy kérdés, hogy a Fidesz, amely az elmúlt években óriási realitásérzékkel és ügyes politikai lépésekkel, világválságokon és brutális nemzetközi szarkeveréseken verekedve át magát masszívan megőrizte a választók bizalmát, hogyan lett hirtelen ennyire esendő? Hogyan feneklett meg a gyorsnaszád, hogyan hagyhatta el a miniszterelnököt a legendás politikai érzéke?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2015. február 24. 11:08
a mindenkori magyar politikai vezérelit bukásának egyetlen magyarázata van és lesz mindörökké....repül az aki gátlástalanul lop, árulja a hazát és szövetségeseit. Ilyen egyszerü a dolog faszfideszesek...
Tervuren Dog
2015. február 24. 10:27
Ideje lenne már kikúrni a Fideszből ezt a sok trógert, akik ott pofáznak a semmiről.
Agnieszka
2015. február 24. 09:35
KZ nem idióta majom, hanem NAGYON előnytelen megjelenésű. Az sincs kizárva, h. tanárként jó volt és szerették. Idióta nem állja meg a helyét hosszabb távon nemzetközi terepen. Bizonyára rendkívül ambíciózus, nagyon energikus és kellően gátlástalan. Schiffert nagyon nem szeretem, de amit vele megengedett magának, abban még kockázatvállalás is volt a hitványságon kívül. A sajtótájékoztató kimondottan ügyes volt, papír nélkül, értelmesen megcsinálta, akárcsak a győzelmet. Az élet megy tovább. Nem lehet a megfelelő jelölt kiválasztásának, a médiának a szerepét túlértékelni. A személyes, meggyőző jelenlétet, a minden választóhoz való eljutást megtakarítani. Sorsdöntő a jó kommunikációs készség. Magyarország elöregedett, szegénységben élő, vajaskenyér kereső szakmával többségében nem rendelkező lakosságát a politikusi vagyonszerzés NAGYON taszítja. A mindenhol, ingyen fogható RTL klub mindent megtett azért, h. a politikus gyermekek évi 16 milliós tandíja, lakása, a szülők költséges kedvtelései, vagyonszerzése közkincs legyen, ugyanakkor az emberek lassan megfeledkeznek arról, h. minősíthetetlen színvonalú kormányzás mellett hogyan is nézett ez ki az ellenoldali politikusok esetében 2002 és 2010 között. Jobb lenne, mert tisztább lenne a kép, ha nem felejtenék el, egyben lehetne valami fogalmuk arról, honnan kellett az országot talpraállítani 2010-től.
zolka50.50
2015. február 23. 23:20
Libsibolsik! "Egy kecske nem csinál nyarat."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!