Az offshore ajtaját tessék inkább reteszelni!

2015. február 06. 08:45

Ha valamit tényleg érdemes lenne bereteszelni, azok az offshore nyílások, ahová kormányzati egyetértéssel szivárog a nemzeti vagyon.

2015. február 06. 08:45
Szekeres Ferenc
Kettős Mérce

Hogy rosszul veszi ki magát, ha emigrál egy ország fiatalsága, és közben a kormányzó párt azon agyal, hogy a gazdasági bevándorlóktól óvja ezt a földet, ahol amúgy még azok a menekültek sem szeretnének feltétlenül maradni, akiket befogadnánk.

Hogy miközben a magyar állam részben ismeretlen, részben offshore cégeken keresztül árusít tehetős külföldieknek letelepedési kötvényt, és azt sem tudja, hogy ezekből mennyi fogy és mennyi pénzért – a sajtó becslései szerint pedig ezek a titokzatos vállalkozások másfél éven át ebből alsó hangon 51 milliárd forintot kaszáltak –, Orbán Viktor most épp egy retesszel szeretné kiszúrni a szemünket???

Ha valamit tényleg érdemes lenne bereteszelni, azok az offshore nyílások, ahová kormányzati egyetértéssel szivárog a nemzeti vagyon.

Vagy alkalmasint, legalább hetente néhány napra, a miniszterelnök száját. Ha pedig maradna keret, a letelepedési kötvények ötletgazdája, a Megélhetési Bevándorlás Visszaszorító Lovagja, aliasz Rogán frakcióvezető fizimiskáján is jól mutatna egy lazább zárszerkezet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2015. február 06. 11:57
Maffiaállam!
balbako_
2015. február 06. 09:41
No, akkor nézzük. Letelepedési kötvények. Hatalmas a konkurencia például Vagy Britannia, Málta, Ausztria, de több más európai ország is él ezzel. Ennélfogva ez egy piac. Másodszor az állam fejkvótát szab meg tehát a vállalkozó aki hozza a befektetőt nem károsítja az országot. Harmadszor ez azért nem olyan egyszerű üzlet, hogy feladunk egy hirdetést és Kínában egy érdeklődő rohan befektetni a pénzét. Ha pedig csinálnak egy állami vállalatot akkor évekig ezen csámcsognak minek az?
heep
2015. február 06. 09:28
Mondjuk tényleg elég büdös ez a letelepedési kötvény árusítás. Jobb helyeken elég sok év járna érte a felelősöknek. Persze jobb helyeken a Stein, Hunvald, Rogán, Verók sem kótyavetyélhette volna el a kerülete ingatlanvagyonát. Főleg nem fillérekért és ennyire nyíltan.
paraklétosz
2015. február 06. 09:06
Ezt a labdát már sokan leütötték. Pont nem jár érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!