Jegyezzünk békekölcsönt!

2015. március 13. 16:01

Jegyezzünk békekölcsönt, akkor nem vagyunk kitéve a brókerek gonoszságainak. Legföljebb sose kapjuk vissza.

2015. március 13. 16:01
Iványi György
Kapitalizmus

- Egy frissen átszervezett, felelősségére nézvést elődjeire mutogató, hiper-koncentrált állami felügyelet, amelynek szempontrendszerében keverednek a piaci szereplők prudens magatartásához fűződő-, a gazdaság és monetáris politikai, társadalom-, sőt pártpolitikai szempontok. S amely felügyelet egy olyan szervezet része, amely immáron maga is végez tőkepiaci műveleteket.

- A felügyelet hiányos eszközrendszere, a korai figyelmeztető rendszer hiánya, a napi, folyamatos felügyelet létező lehetőségeinek kihasználatlansága.

- Közintézmények, önkormányzatok, amelyeknek senki (a törvény se) mondta meg, milyen minőségű intézményekben és befektetési termékekben lehet, szabad közpénzt elhelyezni. Azt, hogy közpénzzel nem spekulálunk.

- A betétvédelem illúziójába ringatott »egyszerű« ügyfelek, akiknek senki sem magyarázta meg, mi a különbség egy megfelelően tőkésített banknál történő betételhelyezés, és egy fedezeti tőkével alig rendelkező intézmény saját kötvényeinek megvásárlása között. Akik sosem kaptak állampolgári alapismeretek oktatást, és akik csak idiotizmusokat hallottak, amikor neves véleményformálóik szót ejtettek bankokról, kamatokról, hozam és kockázat viszonyáról.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fradi44
2015. március 14. 15:27
Ez nem botrány hanem bűnügy. PILÓTAJÁTÉK !
atila68
2015. március 14. 07:21
Akik sosem kaptak állampolgári alapismeretek oktatást, és akik csak idiotizmusokat hallottak, amikor neves véleményformálóik szót ejtettek bankokról, kamatokról, hozam és kockázat viszonyáról azokból élnek a magadfajta hiénák.
Peter8811
2015. március 13. 22:52
Miért hazudsz Iványi? A Békekölcsönt egy fillérig visszafizették 1965-ig névértékben. A bokrosotok által ellopott nyugdíj visszafizetésére még csak remény sincs.
janika
2015. március 13. 19:15
Kedves Szerző! Tudod a kapitalizmust az is megkülönbözteti a szocializmustól, hogy a döntéséjért (mármint, hogy mibe fekteti a pénzét, hol vesz fel hitelt) itt az egyén maga felel és viseli a következményeket.Lásd pl. az ENRON botrány USA, stb. Igaz azzal mélységesen egyetértek, hogy az oktatásban ennek sokkal nagyobb teret kéne kapnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!