Vásárnap: zárva – stratégiai csapás a lakosságra

2015. március 16. 17:39

Orbánék lebecsülik a fogyasztói életvitel erejét – mellesleg egyszer ez már az arcukba robbant az internet adó bepróbálkozásukkor.

2015. március 16. 17:39
jepe
cspv.hu

„Az állami behatolás a vasárnapjainkba akár fordítva is elsülhet. Ahol Orbánék tévednek, az az, hogy lebecsülik a fogyasztói életstílus gigantikus erejét. Nem, nem gondoljuk, hogy a fogyasztói életstílus jó dolog, sőt, ellenkezőleg, de semmiféle diktatúra, semmiféle diktatórikus törvényhozás nem menthető fel azzal, hogy a »fogyasztói társadalom« néven emlegetett jelenség mennyire gáz. A fogyasztói életstílus rabságából csak szabadon és értelmesen, egy felvilágosodás révén lehet kikerülni, s nem erőszak és diktatúra révén.

Orbánék lebecsülik a fogyasztói életvitel erejét – mellesleg egyszer ez már az arcukba robbant az internet adó bepróbálkozásukkor. Akkor is a fogyasztókban szunnyadó bestiát ébresztették fel. Most is ezt teszik, mindennél brutálisabban (nyilván sietniük kell). És ahogyan nem érdemes lebecsülni egy icipici atomban ható erőket, lásd a Hidrogén és a Hélium közti »aprócska« energiaszint különbséget, amely lehetővé teszi a H-bomba létrehozását (ami nagyot szól), ugyanúgy őrültség fogyasztókat meggátolni a szabad fogyasztásban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. március 16. 22:39
"Orbánék lebecsülik a fogyasztói életvitel erejét" Fogyasztói életvitel Bokros nyugdijból. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!
atila68
2015. március 16. 20:06
A Tesco, meg az Suhan nem zavar a nappalidban? Nincs szánalmasabb mint a vasárnapi családi bevásárlás normális program helyett.
august
2015. március 16. 20:05
:) Kicsit mókás ez a látványos szenvedés a plázák vasárnapi zárvatartása miatt, és azon csodálkozom, hogy a kormány, és Orbánellenes erők nem csaptak le azonnal az ajándékba kapott szabadnapra, mint a tüntetések napjára.. Ha már a nemzeti ünnepeket is muszáj fölhasználni kevésbé gyakorlott, haladó, és fanatikus szónokaik tréningezésére, itt a vasárnapi munkavégzés alól fölszabadított nap. Reggel 9-11-ig az orbántakaroggy utána ebéd, kivételt képeznek a gördülő éhségsztrájkok, akkor az ebéd helyett sajtótájékoztató az éhező tömegekről, délutáni foglalkozásként, következhet le a korrupcióval, le az orbánfidesszel, és le az internetadóval, délitán a poénos, és ütős transzparensek versenyének eredményhirdetése, a győztes díszcsomagolásban kapja a bokros csomagot...
Brigadéros
2015. március 16. 20:02
Azt simán elfogadom, hogy mondjuk Paksról nem lehet népszavazás alapján dönteni, mivel az egy bonyolult kérdés, nem lehet igen-nem alapon strukturálni a problémát. De ez a vasárnapi zárva tartás tipikusan olyan kérdés, amit nagyjából mindenki átlát, és lehet róla megalapozott véleménye. Ha már nincs róla népszavazás, legalább egy nemzeti konzultációt megért volna és akkor nem kellene beleszaladni a késbe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!