Piszkos Fred brókerbotrányba keveredik

2015. március 30. 10:51

Szóval így lett Piszkos Fredből sikeres bróker, aki reggeltől estig realizált profitokat. Egy idő után gondja csak abból lett, hogy nem tudtak mit kezdeni a hatalmas mennyiségű pénzzel.

2015. március 30. 10:51
Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

A kapitány a régi emlékek hatására álomba is szenderült, de előtte még parancsot adott a gépháznak az azonnali indulásra. Az kifejezetten nem érdekelte, hogy még nem végeztek a berakodással, emiatt újabb bála pénz zuhant a tengerbe és Piszkos Fred is csak káromkodva, pipáját majdnem lenyelve tudott beugrani a hajóra. Három mámoros nap után érkeztek meg a szigetre, ahol korábban a bennszülöttek misszionáriusokat, időnként egymást elfogyasztva tengették napjaikat, most azonban már mindenki nevén volt egy-egy hangzatos pénzintézet, amely intézetek befektetőket vártak a világ minden pontjáról. A kunyhókon táblák csábították az embereket, Piszkos Fred egy felfutóban lévő bennszülött brókert talált, aki egy üveg rumért cserébe dupla kamatot és tripla hozamot ígért, amit egy újabb üveg rum után újra megduplázott. Reggelre Piszkos Fred máris háromezer százalékos profitot realizált, erről telefonon tájékoztatta is a bankigazgatót, aki aztán büszkén hívta tőzsde igazgatóját, aki fehér krétával ezt felírta egy táblára és nem telt bele 24 óra a »sittes arcok« kereskedelmi flotta újabb hajója indulhatott el Piszkos Fred után.

Szóval így lett Piszkos Fredből sikeres bróker, aki reggeltől estig realizált profitokat. Egy idő után gondja csak abból lett, hogy nem tudtak mit kezdeni a hatalmas mennyiségű pénzzel, de egy hirtelen jött csikknek köszönhetően kialakult tűzvész minden fát és minden papírt elpusztított a szigeten és a probléma ezzel megoldódott. Nagy baj már csak azért sem lett, mert Piszkos Fred másnap azt közölte a bankigazgatóval, hogy a pénzügyi vagyon egy részét a fagyoskodó bennszülöttek segítségére fordították, ennek a hírnek a hatásra, mint etikus piaci szereplők újabb profitnövekedést realizáltak, így már másnap jött is egy újabb adag pénz, amit elővigyázatosságból azonnal felgyújtottak és a sziget belső részére csak a rumot vitték be, mert valódi igény csak arra volt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. március 30. 12:02
Ez a marxista vallás hihetetlen agyzsugorításra képest ezt igazolja szerzőnk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!