Akarat kérdése

2015. március 29. 11:52

Még idejekorán szólhatott volna valaki a keményen dolgozó magyar polgárok tömegének is, nem beszélve a gyanútlan önkormányzatokról, hogy gyerekek, baj lehet ebből.

2015. március 29. 11:52
Nyerges Csaba
Kisalföld

Még idejekorán szólhatott volna valaki a keményen dolgozó magyar polgárok tömegének is, nem beszélve a gyanútlan önkormányzatokról, hogy gyerekek, baj lehet ebből, gondoljátok át, hová teszitek a pénzt! De a legjobb lett volna magát a bajt megelőzni olyan szabályozó és ellenőrző rendszerrel, ami eleve lehetetlenné tenné a bűvészkedést 150 milliárd forinttal. Hiszen megvolt hozzá minden felhatalmazás és jogkör a törvényalkotói oldalon, hogy a fékek és ellensúlyok a pénzpiacokon is meglegyenek. A keményen dolgozó polgárok tömegein például rögtön számon tudják kérni, ha két napot késnek a csekkbefizetéssel vagy az adóbevallással.

De a kormányfő odaszólt tegnap a bürokratáknak is, akik szerint 2020 előtt nem készülhet el a kétszer kétsávos gyorsforgalmi út Csorna és Sopron között. A bürokraták valószínűleg arra gondolhattak, hogy ha be akarjuk tartani a jogszabályokat, bizony kell legalább öt év a tervezéshez, a területek megvásárlásához, a régészeti feltáráshoz, a pályáztatáshoz, és még ki tudja, mi mindenhez, például magához az útépítéshez. Hozzátéve azt is, hogy a Győr–Csorna szakasszal nem öt, hanem kétszer öt éve birkóznak már.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. március 30. 10:34
Gratulálunk! Ön 3 nap alatt "bedöntötte" volna a teljes magyar pénzügyi rendszert! (Még szerencse, hogy csak egy regionális bulvárlap szemétdombján kukorékol...)
várúr
2015. március 29. 18:53
A keményen dolgozó magyar polgárok nem brókereknél tartják a pénzüket. A keményen spekuláló magyar polgárok fialtatják a vagyonkájukat a brokiknál. Ha meg bukta, telesírják a világot. Hittek a mesés kamatokban. Ennyi erővel hihettek volna a Hófehérkében is. Majd jön egy csomó ruppótlan frusztrált ballib és sakálkórusban siratja a hazardőrök pénzecskéjét. Tévéktől a netig heteekn át mutogatták a Buda Cash károsultjait. Csomó baromarcnak ez sem volt elég, hogy a pénzét menekítse. Ennyi.
kjkj945
2015. március 29. 18:29
És üzenem volt barátaimnak, kik megtagadják ma nevemet: ha fordul egyet újra a kerék, én akkor is barátjok leszek és nem lesz bosszú, gyűlölet, harag. Kezet nyújtunk egymásnak és megyünk és leszünk Egy Cél és Egy Akarat. Wass Albert Az erény nyugalmával párosult akarat az, mely szelíd hatalommal munkálva állítja elő a jót, s hárítja el a gonoszat. Kölcsey Ferenc
Agricola
2015. március 29. 15:44
A Kisalföld akkorát téved, mint a Nagyalföld! Fel akarja találni a soha se nedvesedő puskaport, amit még az USA-ban sem sikerült feltalálni, noha űrhajósokat sikerült már eljuttatniuk a Holdra Kisalföld vágyálma: "De a legjobb lett volna magát a bajt megelőzni olyan szabályozó és ellenőrző rendszerrel, ami eleve lehetetlenné tenné a bűvészkedést 150 milliárd forinttal." A VG írta: 2009. 9. 12. 08:36 "A Wall Street legnagyobb csalássorozatát elkövető Bernard Madoff lenézte és kinevette a tőzsdefelügyelet (SEC) ellenőreit, akiket szerinte könnyedén ki lehetett játszani, derült ki egy évekkel ezelőtti telefonbeszélgetésből, amelynek szövegét a napokban hozták nyilvánosságra. Az egykori üzletember TÖBB ÉVTIZEDEN át legalább 65 milliárd dolláros kárt okozott befektetők ezreinek, akiket a piramisjátékra hasonlító Ponzi-trükkel csapott be; fantom bevételeket produkált látszólagos tőzsdei ügyletekből, miközben a korábbi befektetők magas hozamát az új áldozatok pénzéből fizette ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!