Áfaragu Orbán módra

2015. április 25. 08:20

Zümmögésükből ért a kormányfő: hirtelen felindulásból elrendelte, hogy a sertéshús áfáját 27-ről 5 százalékra szállítsák le. Ezt szereti legjobban a magyar, adjuk neki olcsóbban.

2015. április 25. 08:20
Kriván Bence
Népszabadság

„Amikor a honi nagyfogyasztó és a nagytermelő egymásra talál, abból valami fenséges születik. Igaz, az asztalvégen szokás szerint ott marad a pórnép: neki jut a duma, esetünkben a mócsing. Előbbit beveszi, utóbbit kiköpi – ha tudja. A húst is legszívesebben hússal fogyasztó miniszterelnökről köztudott, hogy nagy szerelmese a disznónak: az állatnak nincs porcikája, amit parasztosan-magyarosan feldolgozva jóízűen el ne fogyasztana. 

Vagyunk ezzel így pár millióan. Kolbásztöltési technikájáról szóló videói még nem szerepelnek ugyan a Nemzeti alaptanterv kötelező tananyagai között, de a komponensek összeválogatása és az arányok szakszerű megválasztása mesterre vall. Akit – mint a frissen vágott disznó húsát – körüldonganak a legyek. Zümmögésükből ért a kormányfő: hirtelen felindulásból elrendelte, hogy a sertéshús áfáját 27-ről 5 százalékra szállítsák le.

Ezt szereti legjobban a magyar, adjuk neki olcsóbban. Rogán Antal rögtön saját hatástanulmányt is kerekített főnöke döntésének igazolására, szerinte disznóhúsból fogy a legtöbb nálunk, ezért nem a baromfi részesül az áfacsökkentés kegyében. Empirikus alapokon nyugvó állításait a KSH most sem tudta számokkal alátámasztani. Persze, hogy baromfiból fogy több, de hát ez a felcsúti asztalnál ülőket hidegen hagyja. Ott legfeljebb a tojás játszik, hiszen a rántott hús panírjából az nem hiányozhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2015. április 25. 19:00
A lényeg azért nem hangzott itt el, pedig Orbán elmondta a rádióban. Addig basztatták a kormányt, hogy hihetetlen adótól esik el az állam, mert magas a hús ÁFÁ-ja, hogy most kipróbáljuk. De többször is elmondta, hogy KOCKÁZATOS, ami azt jelenti, hogy l*faszt fog több adó bejönni belőle. Az én tippem, hogy pénzügyileg bukó lesz, ez csak a húsosok lobbiszövege. Persze nem tudom, hogy vissza lehet-e csinálni majd. A rohadt magas a magyar ÁFA szöveg meg már nagyon uncsi. Egyrészt az összes adót kell összességében nézni (szerintem a 16%, jövőre 15%-os SZJA nem rossz), + nézzük meg, hogy mennyit költünk államadósságtörlesztésre, amit a múltból hoztunk magunkkal a kedves elvtársak ajándékaként. Enélkül jóval pluszos lenne a ktvetés.
kjkj945
2015. április 25. 18:18
http://www.vezer-hus.hu/nagyker-arlista-1.php http://www.hus-nagyker.hu/arlista.html ELŐHŰTŐTT CSIRKE EGÉSZ 507,00 Ft ELŐHŰTŐTT SERTÉS COMB 858,00 Ft
kjkj945
2015. április 25. 18:13
Ha a sertéshús áfáját leviszik akkor is az ára a baromfi duplája! Minek ez a sirám bence? Vár téged a kemence!
Szúnyog
2015. április 25. 13:36
Hazugság a cikk, természetesen. A kisker áfa nem csökken. A szerzőnek fogalma sincs arról, amiről nyáladzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!