Balekok vs. csókosok

2015. április 17. 08:13

Változnak is az erőviszonyok, a bal kapufa egyre soványabb, a jobbik pedig szépen hízik.

2015. április 17. 08:13
Kriván Bence
Népszabadság

„Öt év távlatából visszafelé tüzelni, hárítani és tolni a felelősséget, az nagyon megy, de Tapolca eleste megmutatta, hogy egyre kevesebb erre a vevő, egyre szélesebb a kapufa, amelyről kifelé pattan a labda – hogy újraértelmezzük a kormányfő bagatellizáló hasonlatát. Változnak is az erőviszonyok, a bal kapufa egyre soványabb, a jobbik pedig szépen hízik.

Az ad hoc mentőakcióknak nem látni a végét, pedig a játékszabályokat nemcsak lefektetni, de betartani is illene. Mert nem rászorultsági alapon, hanem pártérdekek szerint megy a kártérítősdi. Két éve ugyanezen az alapon és közpénzen mentették ki »Bajnai libásait«, százan fejenként kétmillió forintot kaptak nagy hirtelenjében. Nem szívjóságból, szimpla marketingből. Ennyit megért pár voks a választáson. Most nincs általános választás, de egyre több a mentenivaló. Például a Buda-Cashnél, ahol a befektetők rejtélyes okból nem részesültek a 30 milliós extra kártérítésből. Pedig a Quaestorhoz képest ez a kisebb tétel. Itt is feslik a varrás, előbukkant a szoros kormányzati kötődés. A család szentségéért, a vasárnapi nyitva tartás betiltásáért papoló KDNP-s képviselő lánya gyermeket szült a Buda-Cash maffiafőnökének. Bűnös, élettársi kapcsolatban. A képviselő saját bevallása szerint jó, ha háromszor látta az unokáját. És ezt nem szégyelli. Neki egy a fontos, hogy »veje« orbitális csalásairól nem volt tudomása. De »brókerkormányozni«, azt persze tud.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2015. április 17. 11:38
Drága Népszabó az öngól nem a kapufa méretétől függ, hanem az ELQRÓ terrorista focistától. :-D
tango47
2015. április 17. 11:09
Hát ez igencsak gyengére sikeredett.
marós
2015. április 17. 09:57
A jobb kapufát a szocik, a dékások, a limpósok hízlalják.
Tintamin
2015. április 17. 09:02
Akkor kell menekülni ebből az országból, amikor kötelező lesz a fideszre szavazni, nehogy a beszari-cukinácik nyerjenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!