Ma még tranzitország vagyunk

2015. április 28. 11:34

A nemzeti érdekünk távol tartani magunktól a bukott multikulturalizmus következményeit, valamint az, hogy üdvözöljük mindazokat, akik azért érkeznek hozzánk, hogy dolgozzanak, és ezzel a mi közösségünket is építsék.

2015. április 28. 11:34
Pápay György
Magyar Nemzet

„Az, hogy a bevándorlók gazdagíthatják is Magyarországot, egyáltalán nem utópikus elképzelés. Elsőre talán meglepő, mégis szemléletes példaként érdemes a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválra utalni. Bár mindenkinek az él az emlékezetében, hogy a multikulturális esztrádműsort a másságával tüntető Conchita Wurst nyerte meg, érdemes azt is felidézni, hogy a magyar nézők az (afro)amerikai–magyar Kállay-Saunders Andrást küldték a dalversenyre, s a hazai elődöntőben többek közt a vietnami–magyar Hien is szerepelt. Rögtön pontosítanám is az előző mondatot, hiszen a polkorrekt kötőjelezés teljesen felesleges: egy elenyésző kisebbséget leszámítva ők mindannyiunk számára egyszerűen magyar előadók, akik magától értetődően, különösebb felhajtás nélkül képviselhetik hazánkat egy nemzetközi megméretésen. De példákat nem csak a sztárok világában találunk: Magyarországot gazdagítja az a kebabárus is, aki befizeti az adókat, bejelenti a dolgozóit, és többnyire magyaroknak teremt munkahelyet.

Nem tudom, milyen érzés lesz például az ő számukra, ha kézhez kapják a nemzeti konzultáció íveit. Vagy azok számára, akiknek a családtagjaik, barátaik között akadnak »gazdasági kivándorlók«, akiket manapság Nyugat-Európában vesznek egy kalap alá a szociális juttatásokra utazókkal. Az egyoldalú megközelítésekkel szemben egyszerre képviselhető az a nézet, hogy nemzeti érdekünk távol tartani magunktól a bukott multikulturalizmus következményeit, valamint az, hogy üdvözöljük mindazokat, akik azért érkeznek hozzánk, hogy dolgozzanak, és ezzel a mi közösségünket is építsék. Örüljünk annak, ha valaki magyarrá szeretne válni, akár kötőjelessé, akár kötőjel nélkülivé. A magam részéről szívesebben konzultálnék arról, hogyan ösztönözhető ez a migráció jóval súlyosabb következményekkel járó formáival szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nomine
2015. április 28. 12:54
amíg a táborban vannak nyugodtan dolgozhatnak így vagy úgy ez nekik is jó mert nem lesznek idegileg taccson a semmittevéstől aztán a többit meg majdmeglátjuk
Andre1bp
2015. április 28. 12:29
Vagyis egy nigger, meg egy rizsa nyugodtan indulhat az Eurovízión, de egy magyar homoszexuális nem, mert azzal a "másságával tüntetne".
Berecskereki
2015. április 28. 12:20
A bevándorlók fogadása nem elméleti, hanem gyakorlati kérdés. A többségük gyermek, szakképzetlen munkaerő. Magyarországon így is van közel félmillió szakképzetlen munkanélküli, s a bevándorlók ezek számát gyarapítaná. Szükség van erre? Igaz jelenleg a többsége továbbmegy. Mi van akkor, ha ahova mennek azok az országok visszafordítják és újra Magyarországra kerülnek? Mi van akkor, ha a migráció tovább erősödik és Magyarország már nemcsak tranzit ország lesz? Mit tesznek a déli határon a velünk szomszédos országok? Az elmélet gyártóknak figyelmébe ajánlom: Az okos megoldja a problémát, a bölcs meg megelőzi.
alex.leopardi
2015. április 28. 12:13
semmit,jobban kell nekik egy hottentotta mint egy magyar aki a büdös életben nem fog rájuk szavazni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!