Gyűlöld a gyengébbet!

2015. április 27. 10:23

Ha nem lenne végtelenül szomorú, a politikai sci-fi kategóriájába lehetne sorolni az Orbán-kormány kísérleteit arra, hogy összemossa a bevándorlást a terrorizmussal.

2015. április 27. 10:23
Sabater
hvg.hu

„Ha nem lenne végtelenül szomorú, a politikai sci-fi kategóriájába lehetne sorolni az Orbán-kormány kísérleteit arra, hogy összemossa a bevándorlást a terrorizmussal. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy nagyobb eséllyel követ el egy »őshonos« magyar ember bűncselekményt, mint egy bevándorló Magyarországon. A menekültekkel ennek ellenére nem bánik a magyar állam kesztyűs kézzel: 2013 közepétől lehetőség van arra, hogy őrizetbe vegyék azokat a menekülteket, akik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) szerint elhagynák az országot a menekültkérelem felülvizsgálata során. Másképpen fogalmazva: anélkül lehet lecsukni őket, hogy bármiféle bűncselekményt elkövettek volna. Pont, mint a hajléktalanokat.

A sort sokáig lehetne folytatni, és mind egy következtetésre jutnánk: Magyarországon a bevándorlás marginális probléma, a bevándorlókat a magyar állam jelenleg is (túlságosan) szigorúan kezeli, és semmilyen adat nem támasztaná alá, hogy a hazánkba irányuló bevándorlás jelenleg veszélyt jelentene a magyar emberek személyes és anyagi biztonságára. A kormány mégis ezt akarja sugalmazni, bevándorlás-ellenes propagandára költve az adófizetők pénzét. A bevándorlási szabályok további értelmetlen szigorításával, a külföldi-ellenes kampánnyal emberek ezreinek életét teheti tönkre, abból a célból, hogy néhány napig ne Orbán Viktor és társainak kínos, korrupciógyanús ügyeiről legyen szó a médiában.

A cél, az eszköz és a színvonal egyaránt felháborító.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2015. április 28. 09:26
A magyar emberek, állampolgárok alapvető érdeke, h. kimaradjanak ebből a humanitárius katasztrófából, akár aktív védekezéssel is, mint a nagy, demokratikus példaképek, Izrael, s Izrael nagy barátja, az emberi jog és tisztesség világbajnok Egyesült Államok. MINDENKI, aki köztes megoldásokat javasol, v. olyan ostoba, h. nem képes fölfogni, mi az ország, ahol él, alapvető érdeke, v. egyszerűen jólesik számára bármi áron tetemre hívni a gyűlölt Orbán kormányt. Hozott-e valami hasznot, jelent-e bármi előnyt Magyarországnak, a debreceni, stb, hasonló táborokban dekkoló, első blikkre sem idevaló, nyelvünket nem beszélő menekültek itt léte? Szerintem semmit. Itt a saját állampolgárok számára sincs munkalehetőség, lakás, megfelelő oktatás, egészségügy. Nem vagyunk abban a helyzetben, h. idegeneken segíthessünk, de nem is ez a feladat. A feladat egy kifosztott, elmaradott saját ország újjáépítése, az itt lakók által, az itt lakók munkájával. Magyarországnak SEHOL a válság övezetekben NEM voltak érdekeltségei, mi a LERABOLTAK közül valók vagyunk, a terheket a változatosság kedvéért viseljék a volt gyarmattartók! Akár Belgium is, v. a nagyon gazdagok, Németország, Skandinávia, meg akik akarják. A mindenkori magyar kormánynak MINDIG a saját állampolgárok érdekeit kell képviselni, ebbe a legtermészetesebben beletartoznak a külhoni magyarok érdekei is, akik számára szabad az átjárás, a letelepedés, de NEM idegen országok, népek ki tudja miféle szerencsétlenjei, akiknek sem nyelve, sem kultúrája, sem múltja, sem jelene nem a miénk! Ez van.
kjkj945
2015. április 27. 16:35
Sa(la)ba(k)ter Ja ezért gyűlőlik a ''magyarokat'' mert gyengébbek? De azért 1100 éve a Kárpát-medencében Megfogyva bár, de törve nem, Él nemzet e hazán.
BőröndÖdön
2015. április 27. 16:29
Orbanisztáni hétköznapok...
csurcsányi
2015. április 27. 16:02
Ballibbantak!2 hete avval riogattatok,hogy az IÁ már a szomszédban Romániában van,most meg bagatellizáltok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!