Ír fülkeforradalom

2015. május 26. 21:55

Nem lehetett egyik esetben sem radikálisan visszautasítani a feltételezést, hogy a politikai elit felvilágosultsága némi erőszakot is tesz az emberek többségén. Írország kellett ahhoz, hogy ez a mítosz megdőljön.

2015. május 26. 21:55
Gergely Márton
Gergely Márton
Népszabadság

„Múlt pénteket megelőzően már 18 ország döntött a melegházasság bevezetése mellett. Nem lehetett egyik esetben sem radikálisan visszautasítani a feltételezést, hogy a politikai elit felvilágosultsága némi erőszakot is tesz az emberek többségén. Írország kellett ahhoz, hogy ez a mítosz megdőljön. Hogy kiderüljön: a szavazók többsége helyesli, hogy a melegházasság azonos jogokat biztosítson a pároknak, mint egy nő és egy férfi megszokott, államilag elismert kapcsolata. Az csak tovább erősíti az üzenetet, hogy Írország 85 százaléka római katolikus, a népszaporulat pedig egy nőre jutó 2,1 gyerekkel európai viszonyok között magas. Ha itt lehetséges ilyen eredmény, akkor sehol sem lehetetlen.

A melegházasság ellenzői úgy tesznek, mintha a jog megtagadása az általuk ismeretlen okból veszélynek érzett szexuális együttlétet tiltaná. Már hogyan is tenné? A jogfosztás valójában csak azzal jár, hogy az összetartozó párokat épp a legnehezebb pillanatokban tartja távol egymástól. Betegségben, bajban, halálban jönnek el a pillanatok, amikor a házaspárnak jogai vannak: kaphat például tájékoztatást, láthatást, és örökölhetnek egymástól. A szűk környezet, a bigott család által elutasított partner viszont ilyen helyzetben nemcsak a társát, hanem mindenét elveszítheti. Az ír szavazók ezt akadályozták meg a fülke magányában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
forsteandretredjemann
2015. május 27. 10:57
Teljesen el tudom fogadni amit írsz. Demográfiai összeomlás szerintem sem lesz. A világ egy amúgy is csökkenő népességű részén preferálni kezdenek egy kontraproduktív aberrációt. Az általad említett számarány miatt ez még helyi problémát sem fog jelenteni. EGyéb összeomlások pedig jönnek-mennek.
Viator
2015. május 27. 10:42
A buzikért rajongó "politikai elit" a szerző elképzelésével ellentétben nem "felvilágosult", hanem értéktagadó, romlott, kártékony, társadalomromboló. Miként a fartúrás sem nem érték, sem nem természetes, ellenben beteges perverzió, továbbá pszichés sérülés (és nem, nincs genetikai oka, buzigén nem létezik, erre semmiféle bizonyíték sincs, ezt csak önigazulásul terjesztik a perverzek.)
ormányos csillós
2015. május 27. 10:38
nem vagyok buzi de egy nagydarab négert seggbekúrnék egyszer.
puszika
2015. május 27. 10:37
Kedves Gergely elvtárs! Nem,nem az írek kellettek a teória megdőléséhez,hanem a LENGYELEK!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!