Megváltozott a hangnem az EU-ban Orbánnal szemben

2015. május 25. 18:16

Junckeréknek van idejük: a következő négy évben csak beindul a növekedés, csak megoldódik a görögök válsága, és ezzel párhuzamosan remélhetően csak csökken az euroszkeptikusok részéről rájuk nehezedő nyomás.

2015. május 25. 18:16
Gyükeri Mercédesz
Világgazdaság

„»Üdvözlöm a vitában Orbán miniszterelnök urat. [...] Iránta érzett tiszteletem azonban sokkal nagyobb lenne, ha a bizottság javaslatait nem kiforgatva adná elő« – ilyen, kemény és tűéles bírálatokkal vágott vissza az Európai Parlament Magyarországról szóló vitájában Orbán Viktor felszólalására Frank Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke. Ez a maró stílus nem hagy kétséget afelől, a bizottság mennyire frusztrált a magyar kormány lépései miatt, jelzi azonban azt is, mekkora változáson ment át a brüsszeli hangnem az elmúlt években.

(...)

Junckeréknek azonban van idejük: a következő négy évben csak beindul a növekedés, csak megoldódik a görögök válsága – ezzel együtt pedig az euró stabilitása is egy következő fokozatra ugrik fel –, és ezzel párhuzamosan remélhetően csak csökken az euroszkeptikusok (idegengyűlölők, euróellenesek, a halálbüntetést felvetők, stb.) részéről rájuk nehezedő nyomás. Addig meg legalább megtudjuk, milyen az, amikor EU-biztosok borigatják fel maguk mögött a gyűlölt patikamérleget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. május 26. 10:18
Mercédesz egy másik bolygón lakik, valami párhuzamos univerzumban. Más magyarázat nem nagyon lehet. Totál inverzen látja az eseményeket. De majd csak megoldódik valahogy ez is nem Mercédesz? Istenkém micsoda jövőkép, 'majd csak lesz valahogy'. Eszem megáll.
catalina9
2015. május 26. 08:50
pollip 2015. május 26. 06:18 A bűne az, hogy korábban látja a problémát... Egészen más a bűne: "...Jacek Olgierd Kurski lengyel néppárti képviselő így foglalta össze a dolgok lényegét: „Orbán úr, szeretnék bocsánatot kérni öntől azért, ami ebben a teremben zajlik. Európa alapító atyái most minden bizonnyal forognak a sírjukban. Ami itt folyik, az bosszú az ön sikeres konzervatív kormányzá¬sáért. Orbán úr, a nemzetközi tőke utálja önt, mert megadóztatja. A baloldal utálja önt, mert a keresztény értékeket beleírták az alkotmányukba. A szocialisták utálják önt, mert ön egyértelmű diktatúraként ítélte el a szocializmust. De ami nem öli meg önt, az csak erősíteni fogja. Minden jót kívánok önnek, éljen a szabad Magyarország!”
kulalak
2015. május 26. 03:47
Juj. Ez egy ilyen ráolvasás?. Merthogy semmi nem lesz, csak egy elvesztegetett évtizede az EU-nak. Semmi nem történik, csak Draghi erőlködik (jól teszi). Ez OV-tól független.
áfonya
2015. május 26. 02:42
1989 után az mszmps kádári figurák szét kapták az állami vagyonokat ,át rendezték maguknak ezért ragaszkodtak a békés átmenethez forgatókönyvét Amerikában irták meg, ,ezzel az országot teljesen csődbe juttatták.Most nagy arccal ülnek a parlamentben ,marakodnak a hatalomért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!