Moszkvában mosolyogtak a katonák

2015. május 11. 17:45

Az orosz fővárosban zajlott díszszemle egyik célja nyilvánvalóan az volt, hogy a Kreml demonstrálja: az ország fegyveres erejével ismét egyenértékű tényezőként kell számolnia a világnak.

2015. május 11. 17:45
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„A II. világháború befejezésének 70. évfordulóján, az orosz fővárosban zajlott díszszemle egyik célja nyilvánvalóan az volt, hogy a Kreml demonstrálja: az ország fegyveres erejével ismét egyenértékű tényezőként kell számolnia a világnak. De lehetetlen volt nem észrevenni, hogy a pattogó indulók hangjaira masírozó katonák mosolyogva verték a díszlépést. Nyilván parancsra tettek így. Moszkva azt üzente velük: ez a hadsereg kész együttműködéssel kombinálni az elrettentést.

Hogy aztán ki teszi magévá ezt az olvasatot, az más kérdés. Mindenesetre az Amerikai Egyesült Államok befolyása alatt álló ukrán és grúz vezetés helyében nem gondolnék erre. Annál kevésbé, mert győzelem napi ünnepi beszédében Vlagyimir Putyin orosz államfő valahogy kihagyta e kettőt abból a felsorolásból, amelyben a II. világháborúban áldozatot hozott népeket sorolta fel. Tette ezt úgy, hogy maga az akkori legfőbb szovjet vezető, Sztálin is grúz volt.

Az ukránok többségének háborús helytállása, vesztesége miatt magam is méltánytalannak éreztem, hogy szóba sem került az Oroszországgal másfél éve enyhén szólva feszült viszonyba került Ukrajna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. május 12. 13:06
Hazudsz te tetu. A gruz es az ukran "elnokot" (helytartot) nem koszontotte, HELYETTE koszontotte Ukrajna es Gruzia nepet.
moricka13
2015. május 12. 12:52
Megmosolyogtató Kabai Domokos Lajos is! Veretes mondanivalóját hozza a Putyin tudomására, vagy kinek akar bekiabálni a Gyermeteg??
puszika
2015. május 12. 09:51
Dom Okos Lajosom! Az a kínai ott Putyin mellett,azért megállította a levegőt a nyugatiakban! Nem gondolod?? Vagy nagyon is??
ciprióta
2015. május 12. 04:50
amit a putleri győzedelmi parádén felvonultattak, az javarész mult századi technika, némi alattomos módositással. Nincs katonapolitikai jelentősége. A korszerü fegyverrendszerek terén az oroszok végleg lemaradtak és pénzük sincs arra,hogy évi kétszáz milliárd dollárnyi összeget elkölthessenek a felzárkózásra. Én a helyetekben lenyugodnék...LOLEz a parádé csak arra volt jó,hogy demonstrálja, Oroszország führere magányos, beteg és kiszámithatatlan barom. Komolyan kell venni állapotát, ez az igazi fenyegetés a világ számára.Heil Putler....LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!