Színtévesztők

2015. május 14. 12:31

A fősodortól eltérő külhoni véleményeket a mi pénzünkön próbálják orbanizálni.

2015. május 14. 12:31
Kriván Bence
Népszabadság

Mára a rendszer kitermelte magából a »minden fantasztikusan jó, leckét adtunk Európának« mottó alapján működő emberkéket. Akiknél a tényfeltárás helyett a tényfüggetlenség az alap. Akik a fősodortól eltérő külhoni véleményeket a mi pénzünkön próbálják orbanizálni. Gombnyomásra cserélhető ifjú emberekről van szó, akik a szakmát makogják ugyan, de igazságosztásban élen járnak. Ha kell, fekete-fehértől rózsaszín újsághoz szegődnek.

Hogy aztán dörzsölgethessék a szemüket majd a valóság láttán, mint az egyszeri ózdi közmunkás, aki nem tudja megszokni az orrnyergén kényszerűségből viselt hipermodern »videjós« okulárét, amely a napi robot képeit továbbítja az önkormányzat szégyenletes kukkolóinak. Mert ne feledjük, lehet papolni munkaalapú társadalomról és robogó gazdaságról, de mindez hitelessé csak akkor válik, ha Varga Mihály és a parlagfűt kaszáló ózdi roma szemüvegén át ugyanazt a képet lehet majd látni. Jó lenne ide is felnőnünk egyszer.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. június 28. 09:19
Jól van Bence, köszönjük. Amin ülsz az ló, csak azért nincs feje mert fordítva.
ZsoBuda
2015. május 15. 14:15
Ezzel a stílussal és szöveggel kedves Bence Te is csak a "szakmát makogók" közé tartozol. Na dehát a fizetésért dolgozni kell. Szép napot!
kaktuszvirág
2015. május 15. 13:48
Én nem kamerával figyelném az ózdi közmunkást,hanem ,ha az aznapra kiadott munkát nem végzi el,a szerszámot nem tudja leadni,akkor azonnal kirúgnám és többet soha nem alkalmaznám.
puszika
2015. május 15. 13:48
Hülye vagy Kriván!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!