A keményen buzizó kisember

2015. május 20. 09:50

Aki magyar, annak az életfelfogása nembuzi, a buzi életfelfogást követőek pedig nemmagyarok. Hogy ki tartozik a miniszterelnöki T/1-be, azt nyilván a miniszterelnök maga dönti el: akik ettől különböznek, azokat tolerálják (vagy sem).

2015. május 20. 09:50
Léderer András
hvg.hu

„Orbán hétfői szürreális gondolatmenete a következő pontokban foglalható össze: Magyarország egy toleráns ország, ami nem azt jelenti, hogy "tőlünk különböző életfelfogásokat azonos szabályozás alá vonnánk, mint a sajátjainkat" (1:16). A melegség is egy ilyen életfelfogás (1:19), de szerencsére ez az egyébként csak nagyvárosi kozmopolita környezetben jelentkező izé Budapesten egészen normális mederben folyik (2:20). Méltó zárásként pedig kifejtette, hogy »ha bármelyik irányba elmozdítjuk ezt a rendszert, akár mi erőteljesebb szabályokkal lépünk föl, akár a homoszexuálisok közössége kirívóbb magatartást tanúsít, akkor szerintem a mostani békés, nyugodt és egyensúlyi állapot meg fog bomlani« (2:35).

Nem fogok belemenni abba, hogy az nem életfelfogás kérdése, kibe vagyok szerelmes, hogy kivel élvezem a szexet, kivel tudom elképzelni a párkapcsolat mindennapjait. Még abba se, hogy Magyarország Budapesten kívüli részén mennyire lehetetlenül nehéz ma melegnek lenni: nincs hol ismerkedni, szórakozni, nincs közösség, ahová biztonságba lehet vonulni. Azért sincs, mert a miniszterelnök a homofóbia elleni világnapon kirekeszt és fenyeget.

A lényeg ugyanis a válasz kezdete és vége, ami bár első hallásra melegekről és a melegeknek szól, igazából akárkihez és mindenkihez lett címezve. A miniszterelnök kirekeszt, mert miközben arról delirál, hogy bár Magyarország komoly és toleráns ország, ez nem azt jelenti, hogy »tőlünk különböző életfelfogásokat azonos szabályozás alá vonnánk, mint a sajátjainkat«. Tehát aki magyar, annak az életfelfogása nembuzi, a buzi életfelfogást követőek pedig nemmagyarok. Hogy ki tartozik a miniszterelnöki T/1-be, azt nyilván a miniszterelnök maga dönti el: akik ettől különböznek, azokat tolerálják (vagy sem). (...)

Elmondhatatlanul elegem van abból, hogy a NER, miközben az utolsó rozsdás szögig szétlopja a hazámat, »csak a legfelsö tízezer számára eredményez jólétet, és az oda való bejutás is immáron csak családi, vérségi alapon lehetséges«, egy ideje a magánéletem egyre több pontját is szeretné saját szája íze szerint szabályozni. Akárhányszor, akármilyen hangosan mondja el a miniszterelnök vagy bármelyik táskahordozója, hogy szerinte én aberrált vagyok, amazok meg szegregálva jók, emezeket meg ki kell tiltani a közterületekről, azok meg húzzanak haza Szíriába és különben is kuss, akkor sem vagyok hajlandó megfelelni nekik. Így egyszerűen nem lehet élni. Nem fogom be a számat, nem költözöm külföldre, nem ügyelek a NER békés, nyugodt egyensúlyi állapotára és leszarom a fenyegetéseit. Ezért mentem ki tegnap délután tüntetni a menekültekért, mert velük ellentétben én még legalább úgy-ahogy megtűrt polgára vagyok az országnak. De előtte a Kossuth téren még »provokatívan« megcsókoltam a pasimat. Ahogy Rosa Parks is »provokatívan« ült le a buszon Montgomeryben, ahogy előtte Emmeline Pankhurst is »provokatív« volt Angliában, ahogy előttük pedig Jézus “provokatívan” kiparancsolta a kufárokat a templomokból. Vegyük már végre észre, hogy mindent és mindenkit megfojtanak és mindent tönkretesznek, aki és ami nem ők. És mi minden vállrándítással, minden meghunyászkodással, minden kussolással ehhez asszisztálunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. május 21. 09:13
Marianum
Peter8811
2015. május 21. 09:10
El kell fűrészelni a buzik lábát, mint a Regnum Marianium emlék keresztet! Nem buzikám?
sagramor
2015. május 20. 17:06
azért a Jézus és a buzik közti párhuzam kicsit mintha erős lenne...
oggiedomani
2015. május 20. 17:03
Hadd osszam meg a saját történetem, így 2 év távlatából. Két fiúval ittunk, majd az egyikük elmondta, hogy engem és a másik srácot kedvel a legjobban az egyetemről. A beszélgetés későbbi részében kifejtette, mennyire utálja a melegeket, és hogy nem is férfiak (a srác jobbikos volt annak idején, talán még most is az). Nos én csak mosolyogtam magamban, mivel én és az a másik fiú, aki szintén ott ült, és akiről elmondta mennyire kedveli, együtt voltunk akkor. Az én barátaim tudták, sosem titkoltam, nem is "reklámoztam", ha valaki rákérdezett elmondtam, az akkori asztalnál ülő barátom viszont katolikus neveltetésben részesült, és állandó bűntudata volt, ezért a közös barátaink, mint a jobbikos srác, nem tudták. Eltelt pár hónap, mi szakítottunk, és egy buli alkalmával felfedtem a dolgot a jobbikos srácnak. Rendkívüli kognitív disszonanciával küzdött, egyáltalán nem illettem bele abba a képbe, amit A melegekről elképzelt. Azután bocsánatot kért és szabadkozott, azóta is jóban vagyunk, és a véleménye sokkal árnyaltabb lett a témában. Ezzel azt akarom mondani, hogy amíg az idegen buzi politikust látják az emberek, mert saját ismerőseik ódzkodnak attól, hogy megosszák velük, hogy is élnek valójában, addig ebben a groteszk helyzetben maradunk. Szerintem sokkal többet használ, ha mondjuk egy társaságban a melegekről van szó, és valaki elmondja a sztereotípiák hallatán, hogy van egy meleg ismerőse, és egyáltalán nem deviáns vagy degenerált, mint az, hogy kivonulunk az Andrássy útra. Abból úgyis csak az fog lejönni, ki öltözött be motorosnak meg papnak, nálunk ez nem működik, én nem voltam soha és nem is tervezek. Ettől még cseppnyi szégyenérzet sincs bennem, nem is rejtőzködöm vagy érzek bűntudatot, és nem is hagyom senkinek, hogy velem ezt éreztesse. Véleményem szerint Orbánt cseppet sem érdeklik a melegek, ez nem volt rajta a papíron, amiről mondta a dolgokat, ezért rögtönözni akart valami nem túl bántót, amivel a saját politikai táborát is kielégíti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!